TransfoCollect

Wat is TransfoCollect?

TRANSFOCOLLECT brengt Brusselse jongeren - tussen 16 en 26 jaar - vanuit verschillende subculturen met verschillende levensstijlen samen, die vanuit hun culturele of sociale achtergrond minder gemakkelijk in aanraking komen met kunst, kunstonderwijs of hoger onderwijs in het algemeen, maar die zich artistiek willen ontwikkelen. (dans, muziek, rap, schrijven, slam-poetry,….)

Vertrekkend vanuit de ervaringswereld van de deelnemers binnen de stedelijke context, willen we ieders artistieke ontwikkeling en onderzoek verscherpen en verdiepen. In het creatieve proces staan de eigenheid van elke deelnemer centraal.


TransfoCollect is een samenwerking tussen De Kriekelaar en het Ritcs (theaterafdeling). De Kriekelaar fungeert als laagdrempelige werkplek en stelt infrastructuur (theaterzaal, clubhuis, repetitieruimtes,…) ter beschikking. Vanuit het Ritcs wordt de pedagogische procesbegeleiding ondersteund.

De deelnemers van TC komen twee wekelijks samen in De Kriekelaar en werken gedurende schoolvakanties aan toonmomenten die getoond worden binnen De Kriekelaar of bij andere partners binnen de podiumkunsten.
De deelname  aan TransfoCollect is volledig gratis en steunt op het engagement van de jongeren.

Samenwerking met scholen

Om de kansen voor heel wat jongeren te vergroten, vindt TransfoCollect het belangrijk om intensief samen te werken met  Brusselse scholen.

Omdat de werking van TC zich het best vertaalt vanuit de praktijk, bieden wij liefst een traject aan op maat van uw school, in samenspraak met de directie, haar leerkrachten, begeleiders e.d. , om gezamenlijk op zoek te kunnen gaan naar deze jonge onontgonnen talenten.
Daarom hopen wij ten zeerste een gesprek te kunnen aangaan met jullie om, de werking verder toe te lichten en te bekijken wat wij voor uw school kunnen betekenen.

Meer info via www.transfocollect.com of via jeff.nuyttens@vgc.be, tel; 0474 36 29 03.


Extra informatie:

In overleg met de school kan een programma en datum worden vastgelegd.

Categorie
  • 3de secundair
  • 4de secundair
  • 5de secundair
  • 6de secundair
Deze activiteit

Datum: af te spreken
Tijd: af te spreken

Locatie:De Kriekelaar
(Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek)

Prijs: vrij per leerling
Aantal vrije plaatsen: genoeg

 Dit evenement heeft nog geen datum.
Unieke referentie van deze activiteit: 1027

Selecteer het overzicht waarnaar je terug wil: