Bonte Nacht

Tuning People en DE MAAN

Bonte Nacht is een bewegend schilderij. Drie mensen met emmers verf en gebricoleerde schilderobjecten bekladden hun omgeving en zichzelf. Ze belanden in een kleurrijke droom waarin ze transformeren tot extravagante figuren met gekleurde gezichten en veelbenige wezens. Ze glibberen van het ene schilderachtige tafereel naar het andere.

Ik vroeg mij af: wat is dat?
Maar het was wat het was
En toen kon het nog alles zijn

In Bonte Nacht krijgt de creativiteit carte blanche en worden kinderdromen reëel. Vlekken worden tot kunst verheven en smossen is een weldaad. 

Een topcast verheft vlekken maken tot kunst, en maakt smossen tot een weldaad: Katrien Valckenaers (Snipperdagen/Ballet Dommage), Maxim Storms (Wachten/Ballet Dommage) en Greet Jacobs (Uilskuiken en Takkeling/ DE MAAN). Karolien Verlinden, Paul Contryn en Wannes Deneer penselen in een regie van Jef Van gestel een feestelijk universum geïnspireerd op de Art Brut, met infantiele dans, muzikale spetters en bonte kleuren.

Tuning People en de verbeeldingswereld van kleuters, het is een gouden match. Eerst was er Tape voor Kleuters (2011), een in plakband gewikkeld pareltje waarmee Tuning People internationaal harten veroverde. Vervolgens was er de brio, humor en branie van Leeghoofd (2013), waarbij een monstertournee uitmondde in een selectie voor Het Theaterfestival 2014. Met Bonte Nacht creëren ze nu in coproductie met DE MAAN opnieuw een kleurrijke en haast woordeloze trip voor kleuters en families.

CREDITS
Spel: Katrien Valckenaers, Maxim Storms & Greet Jacobs I Regie & choreografie: Jef Van gestel & Karolien Verlinden I Geluidsontwerp: Wannes Deneer I Objecten & maskers: Paul Contryn I Kostuumontwerp: Maartje van Bourgognie I Lichtontwerp & techniek: Stéphane Vloebergh I Productieleiding: Britt de Jonghe I Productie: Tuning People & DE MAAN I Met dank aan Randi De Vlieghe, Linde Carrijn & Stef De Paepe I Met steun van de Vlaamse Gemeenschap


Lees hier de recensie die in De Morgen verscheen.
Lees hier de recensie die in Knack Focus verscheen.
Lees hier de recensie die in De Standaard verscheen.
Lees hier de recensie die in Gezinskrant De Bond verscheen.

Extra informatie:

U kan de lesmap hier downloaden.

Geschikt voor
  • 4+
Categorie
  • 2de kleuterklas
  • 3de kleuterklas
  • 1ste leerjaar
Deze activiteit

Datum: wo 21.02.2018
Tijd: 10:00 h

Locatie:De Kriekelaar
(Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek)

Prijs: € 4,00 per leerling
Aantal vrije plaatsen: 8

 De registratieperiode voor dit evenement is helaas al voorbij.
Unieke referentie van deze activiteit: 447

Selecteer het overzicht waarnaar je terug wil: