ZOOks

ZOOks is een Vlaamse animatiefilm van Kristoff en Dimitri Leue die zich afspeelt in een wereld waarin de mens volledig gescheiden leeft van de natuur.

Samen met het door hem opgerichte BNC (Bureau voor Natuur Controle) slaagt Koning Ferdinand erin om alles wat natuur is te laten haten en vrezen door de ganse stad - op het ondergrondse verzet na. Wanneer Marjolein, een dierenarts van de voormalige zoo, niet terugkeert van een missie in het verboden woud, gaat haar tienerdochter Robin op zoek naar de ware toedracht achter haar verdwijning. Aan de rand van het woud ontmoet ze een wilde jongen. Samen komen ze terecht in een spannend avontuur, een race tegen de klok...

ZOOks is gemaakt op basis van een traditionele 2D animatietechniek waarbij het verhaal eerst helemaal wordt gefilmd - met échte acteurs - en nadien actie per actie met de hand wordt getekend. ZOOks stelt je dan ook voor aan de tekenfilmversie van o.a. Matteo Simoni, Frank Focketyn, Daisy Ip, Warre Borgmans, Wouter Hendrickx, Tine Reymer en Wim Helsen.

ZOOks is een productie van Potemkino, in co-productie met SANCTA, The Fridge en VRT/Ketnet. ZOOks werd gemaakt met de steun van BNP Paribas Fortis Film Finance, VAF/Flanders Film and Media Funds, Screen.Brussels en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Regie: Dimitri en Kristoff Leue

Hier kan je de Facebookpagina van ZOOKs bekijken.
Lees hier een interview met Kristoff & Dimitri Leue over ZOOks

Extra informatie:

Duurtijd: 90’
Taal: Nederlands


De film kadert in een ruimer transmediaal project, naast de film wordt een game en online platform aangeboden dat jongeren aanzet om creatief en mediawijs onze wereld groener te maken.

WWF biedt aan leerkrachten een begeleidend, educatief klaspakket bij ZOOks aan. Dit pakket zal door leerkrachten gratis te bestellen zijn op www.wwf.be/school.

Ook bij MediaRaven kunnen scholen terecht voor een op maat uitgewerkt voorstel rond “media-maken”. te boeken tot einde september bij www.mediaraven.be

Geschikt voor
  • 6+
Categorie
  • 3de leerjaar
  • 4de leerjaar
  • 5de leerjaar
  • 6de leerjaar
Deze activiteit

Datum: di 27.02.2018
Tijd: 10:00–11:30 h

Locatie:Everna
(Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere)

Prijs: € 4,00 per leerling
Aantal vrije plaatsen: 16

 De registratieperiode voor dit evenement is helaas al voorbij.
Unieke referentie van deze activiteit: 853
Gerelateerd

Bij deze activiteit hoort ook nog


Selecteer het overzicht waarnaar je terug wil: