Dis Maitresse!

De eerste schooldag in een kleuterschool in de buurt van Lyon. Juf Geraldine wacht haar kleine startertjes op. Samen met hun ouders komen ze aarzelend de klas binnen. Als de mama’s en papa’s vertrekken, breekt de hel los: achtentwintig kleintjes schreeuwen in wel tien verschillende talen om hun mama. Geraldine staat voor een moeilijke taak; bijna alle kleuters verstaan noch spreken Frans. Met engelengeduld bijt de juf zich door de dagen, maar na enkele weken gebeurt het wonder. De kleuters roepen in koor: “De kleur van de brandweerwagen is rood!”


DIS MAÎTRESSE! is een film met een hoog urgentiegehalte, niet alleen voor kleuterjuffen van bij ons die binnen afzienbare tijd met een dergelijke situatie geconfronteerd worden – als het al niet zo ver is –, ook niet alleen voor jonge ouders wiens kinderen in superdiverse klasjes terechtkomen, maar vooral voor de overheid, die zich voor de enorme uitdaging geplaatst ziet om hierop een antwoord te bieden.


DIS MAÎTRESSE! is een charmante en hartverwarmende film die heel veel bewondering voor kleuterjuffen oproept.

Franse documentaire, Jean-Paul Julliand,  2015, 75'

Meer info:
www.dis-maitresse.com

http://www.mooov.be/film/Dis_Maitresse_/2015/

 

Extra informatie:

Deze film is ideaal voor leerkrachten en/of leerlingen in opleiding voor kleuterleidster of kinderverzorging Deze film kan passen ihkv een pedagogische studiedag of studiedag.

Indien er voldoende interesse is van scholen kan deze film in één of meerdere gemeenschapscentra van regio Noord vertoond worden. Prijs afhankelijk van aantal deelnemers.

Geschikt voor
  • 16+
Categorie
  • Leerkrachten
  • 4de secundair
  • 5de secundair
  • 6de secundair
Deze activiteit

Datum: af te spreken
Tijd: af te spreken

Locatie:Cinema Galeries
(Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel)Cinema Aventure
(Centrumgalerij Blok II 57, 1000 Brussel)

Prijs: € 4,00 per leerling
Aantal vrije plaatsen: 200

 Dit evenement heeft nog geen datum.
Unieke referentie van deze activiteit: 905

Selecteer het overzicht waarnaar je terug wil: