De kinderen van juf Kiet

De kinderen in de klas van juf Kiet zijn nog maar pas in Nederland. Alles is nog nieuw en verwarrend. In het begin hebben ze over alles en niets ruzie. De liefdevolle, maar strenge hand van juf Kiet werkt helend. Ze leert haar kinderen niet alleen Nederlands lezen en schrijven, maar ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. Langzamerhand winnen de kinderen aan zelfvertrouwen.

Haya is in het begin stoer en probeert haar plek in de klas te veroveren. Kiet helpt haar om haar zachte kanten te ontdekken. Leanne lijkt klein en kwetsbaar maar is juist heel ijverig en zelfbewust. Na een paar maanden kan ze hardop in het Nederlands zeggen dat ze verliefd is op Branche. Jorj lijdt aan slapeloosheid en kan zich moeilijk concentreren, maar dankzij de vasthoudendheid van Kiet ontdekt hij de lol van het leren.

In een puur observerende stijl – zonder commentaar of interviews – volgen Petra en Peter Lataster een jaar lang vier leerlingen in de klas van juf Kiet. De film wordt vanuit het perspectief van de kinderen verteld: we zien hun geworstel met elkaar en met de nieuwe taal, ruzies en ontluikende liefdes, vriendschappen die ontstaan en weer teloorgaan. Dankzij het geduld en de toewijding van juf Kiet ontstaat uiteindelijk een liefdevolle gemeenschap.

Deze film won al verschillende prijzen waaronder de Directors NL Award: Beste Documentaire 2016, Doxa Vancouver: Honourable Mention, Dok.Fest München: Audience Award.

Een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster, 2016, Nl, 113'

Meer informatie: http://dekinderenvanjufkiet.nl

Extra informatie:

Deze film is ideaal om leerkrachten, ouders, directies en beleidsmakers onder elkaar en met elkaar in gesprek te laten gaan over nieuwkomersonderwijs. Deze film kan passen ihkv een pedagogische studiedag of studiedag.

Indien er voldoende interesse is van scholen kan deze film in één of meerdere gemeenschapscentra van regio Noord vertoond worden. Prijs afhankelijk van aantal deelnemers.

Categorie
  • Leerkrachten
  • 3de graad secundair
Deze activiteit

Datum: af te spreken
Tijd: af te spreken

Locatie:

af te spreken

Prijs: € 4,00 per leerling
Aantal vrije plaatsen: 200

 Dit evenement heeft nog geen datum.
Unieke referentie van deze activiteit: 910

Selecteer het overzicht waarnaar je terug wil: