Le Nouveau

Rudi Rosenberg

Hoe maak je jezelf populair? Op zijn nieuwe school in Parijs heeft de verlegen tiener Benoît moeite zijn plaats te vinden. Hij moet kiezen tussen het populaire groepje ‘cool kids’ of de nerds met wie hij zich te pletter amuseert. Op zoek naar zelfvertrouwen en een vriendinnetje doet hij een paar behoorlijk domme dingen. Ontdekken wie je echte vrienden zijn is nog niet zo makkelijk.

Le Nouveau is een coming-of-ageverhaal waarin vriendschap en opgroeien op een frisse manier worden belicht. Regisseur Rosenberg doorgrondt de dynamiek van tieners als geen ander en lijkt heel goed te begrijpen dat momenten van opwinding en geluk heel dicht liggen bij bittere teleurstelling en bedrog. Le Nouveau gaat uit van het standpunt van de tieners zelf, zonder een volwassen blik op te dringen of morele lessen te geven.

Dat regisseur Rudi Rosenberg maandenlang – er werden 5000 tieners gescreend! -over de casting deed is niet voor niets geweest, want de rolbezetting is perfect. Dat het spel zo naturel en spontaan oogt, is het resultaat van keihard werken. Uit 250 uur (!) opnamen monteerde Rosenberg in zeven maanden een film die oogt alsof hij terloops en improviserend tot stand kwam. Wie een film er zo bedrieglijk eenvoudig uit kan laten zien, begrijpt het mechanisme en de magie van het medium.

Rudi Rosenberg, Frankrijk, 2015, 81’

Frans gesproken, Nl ondertiteld

Extra informatie:

Datum en plaats van vertoning in overleg met de school te bespreken.

Lesmap van Lessen in het donker beschikbaar.

Geschikt voor
  • 12+
Categorie
  • 1ste secundair
  • 2de secundair
  • 3de secundair
Deze activiteit

Datum: af te spreken
Tijd: af te spreken

Locatie:Cinema Galeries
(Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel)

Prijs: € 4,00 per leerling
Aantal vrije plaatsen: 200

 Dit evenement heeft nog geen datum.
Unieke referentie van deze activiteit: 955

Selecteer het overzicht waarnaar je terug wil: