Lion

De vijfjarige Saroo komt per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. De kleine jongen heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta, wordt de jongen opgenomen in een weeshuis. Uiteindelijk wordt hij daar geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij een kwart eeuw geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Dit verbazingwekkend waargebeurd verhaal zal niemand onberoerd laten. De vertolking van zowel de jonge (Sunny Pawar) als de volwassen Saroo (Dev – Slumdog Millionaire – Patel) maakt indruk.

Gérard Bocquenet, directeur UNICEF: “De problematiek die aangekaart wordt in Lion is relevanter dan ooit nu er bijna 50 miljoen kinderen over de hele wereld ontworteld worden. Lion herinnert ons eraan dat we moeten samenwerken als we die problemen willen oplossen.”

Salman Rushdie: “Lion heeft me diep geraakt. De monoloog van de adoptiemoeder (Nicole Kidman) waarin ze Saroo de waarheid vertelt is één van de krachtigste scènes van de film.”

Garth Davis - Australië, V.S., 2016, 118’

Extra informatie:

Nederlands ondertiteld.

Datum en plaats in overleg met de school te bespreken.

Lesmap van Lessen in het donker beschikbaar.

Categorie
  • 1ste secundair
  • 2de secundair
  • 3de secundair
Deze activiteit

Datum: af te spreken
Tijd: af te spreken

Locatie:Cinema Galeries
(Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel)

Prijs: € 4,00 per leerling
Aantal vrije plaatsen: 200

 Dit evenement heeft nog geen datum.
Unieke referentie van deze activiteit: 970

Selecteer het overzicht waarnaar je terug wil: