Helemaal alleen!

Youssef El Mousaoui

Al meer dan tien jaar staat Youssef El Mousaoui op de planken. Als eerste succesvolle stand-up comedian van Marokkaanse afkomst, is hij een voorbeeld voor velen. Hij duikt op in televisieprogramma’s en speelt de ene show na de andere. Elke avond eindigt steevast op applaus. Dan kan het niet anders dan dat het geld binnenstroomt. Dan kan je alleen maar gelukkig zijn. Toch? Niets blijkt minder waar. Zijn vrouw laat hem in de steek en neemt hun dochtertje met zich mee. Hij is het slachtoffer van enkele inbraken en plots zit de brievenbus vol onbetaalde facturen. Terwijl hij een succesvolle actie voor daklozen opzet, stapelen de brieven van deurwaarders zich op en dreigt hij zelf één van hen te worden. Met het geld verdwijnen de vrienden. Zijn huis wordt openbaar verkocht. En plots is Youssef helemaal alleen. Terwijl hij voor de buitenwereld de schijn probeert op te houden, worstelt hij met een depressie. Hij denkt zelfs aan zelfmoord. In ‘HELEMAAL ALLEEN’ vertelt Youssef voor het eerst open en bloot zijn eigen, persoonlijke verhaal.

Omdat hij jongeren duidelijk wil maken dat armoede, eenzaamheid en depressie geen schande zijn. En ook geen ver van hun bed show. Wie elementen uit het verhaal herkent, steekt hij een hart onder de riem. De anderen maakt hij duidelijk dat de grens tussen rijk en succesvol en arm en eenzaam soms flinterdun kan zijn. Daarbij mengt hij pakkende persoonlijke verhalen met pijnlijk accurate humor en stand-up comedy met de getuigenis van een ervaringsdeskundige. Elke anekdote eindigt in een lach of een traan. Maar als publiek weet je nooit op voorhand welke van de twee het zal zijn.

 

http://www.123comedyclub.be/comedian/youssef-el-mousaoui#.WS3M9GjyiM8

Tekst en verhaal:  Youssef El Mousaoui, co-writer:  Mattias De Paep

Extra informatie:

Tijdens de nabespreking krijgen de jongeren ook de kans om vragen te stellen. En via de Facebook pagina kunnen zij die dat willen ook hun persoonlijke verhaal aan Youssef kwijt.

Categorie
  • 3de graad secundair
  • 4de secundair
Deze activiteit

Datum: do 08.03.2018
Tijd: 13:30–14:30 h

Locatie:Zinnema
(Veeweidestraat 24/26, 1070 Brussel)

Prijs: € 7,00 per leerling
Aantal vrije plaatsen: 50

 De registratieperiode voor dit evenement is helaas al voorbij.
Unieke referentie van deze activiteit: 985

Selecteer het overzicht waarnaar je terug wil: