The one (et demi) man show

Door Ras El Hanout

© Karolina Maruszak

Theater Een (bijna) one man show. Met een man, een échte. Anderhalve man als we lief zijn. Een halve als we kritisch zijn.

Hoedanook, hij steelt de show. En daar houden de fans van. Sommigen zeggen dat hij hot is. En daar houden de fans van. En de vrouwen? Houden zij daarvan? Doet er niet toe. Of wel? Hij is het die het woord heeft, hij is het die gehoord wordt. Zo gaat dat als je een publieke persoonlijkheid bent, toch? Dan zeg je wat men van jou wil horen, niet? En zij dan?

Deze solo performance in regie van Pitcho Womba Konga biedt, in tijden van #MeToo, een ongezien en intrigerend inzicht in grensoverschrijdend gedrag en toxic masculinity. 

 

Wie weet vandaag wat een man is of zou moeten zijn? In welke mate worden genderrollen bepaald door sociale en culturele kaders? Wat moet je als man met de uiteenlopende en veranderende verwachtingen rond mannelijkheid? En hoe spreek je daar andere mensen op aan? In deze als een radio-show opgebouwde voorstelling, stelt acteur Salim Haouach niet alleen zijn eigen denkbeelden over man-zijn in vraag, maar ook die van het publiek.

Ras El Hanout werd meer dan tien jaar geleden opgericht door een groep Brusselse vrienden die geloven in theater als middel tot empowerment en dialoog. Intussen heeft het gezelschap, onder artistieke leiding van Salim Haouach, een eigen theaterzaal in hartje Molenbeek en toeren ze jaarlijks met verschillende voorstellingen. Op 10 jaar tijd maakten ze meer dan 30 theatervoorstellingen, die samen meer dan 300 keer speelden en meer dan 40.000 toeschouwers bereikten.

Na de voorstelling volgt een nagesprek met de leerlingen.

 

Credits

Met Salim Haouach Regie Pitcho Womba Konga Een creatie van Salim Haouach, Pitcho Womba Konga, Naïm Baddich Naar het oorspronkelijke idee van Salim Haouach Scenografie Zenel Laci Creatie audio  Laryssa Kim Voice over Sabrina Messoudi Advies Naïm Baddich, Telma Cassé, Zina Hamzaoui, Youness Mernissi, Mike Van Alfen, Kristin Rogghe Coproductie KVS

Doelgroep(en):

3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar

Duur:

50 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling
Omkadering inbegrepen

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 22-02-2022 10:30 De Kriekelaar 40 Reservaties zijn al afgesloten
di. 22-02-2022 13:30 De Kriekelaar volzet