Halewyn

Door Orovivo

© Colette Dedyn

Muziek HALEWYN is een eigentijdse muziektheater voorstelling gebaseerd op de befaamde middeleeuwse ballade van heer Halewijn.

Heer Halewyn was een mythische zanger, verleider en bezweerder. Zijn verhaal duikt op in IJsland, Hongarije tot Sefardisch Marokko, maar wortelde vermoedelijk in Vlaanderen. Voor ‘zijn’ Halewynverhaal brengt Raphaël De Cock artiesten met verschillende achtergronden samen om vanuit hun ‘talen’ tot hybride invalshoeken te komen. De toevoeging van nieuwe muziekstijlen en composities zorgt voor een hedendaagse vertaling, in lijn met de organische ontwikkeling die de ballade ook kende via mondelinge overlevering. 

Een geluidskunstenaar en een zandkunstenares scheppen de juiste sfeer, de prinses-heldin en de schurk Halewyn krijgen een stem en zingen hun verhaal. Raphaël De Cock en zijn kompanen voorzien elke episode van een passende sound.

Deze voorstelling kadert ook perfect binnen de vakken muziek- en plastische opvoeding.

Credits

zang, keyboards, ukelele & effecten Aline Goffin theater, dans & circusartieste Nele Callebaut zandkunst Colette Dedyn chromatisch accordeon Bert Ruymbeek zang, viool, bratsch & viola d'amore Edwin Vanvinckenroye electronische muziek & soundscapes Stef Vanderhaeghe zang & muziekinstrumenten (o.a. clarinet, duimpiano, fluiten, hardangerviool) projectleider Raphaël De Cock licht en klank Jesse Steurs coaching, dramaturgie Annemarie Peeters kostuums Lotte Boonstra

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling
workshop voor SO is inbegrepen in de prijs van de voorstelling (€8), 6e lj: €5

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
vr. 11-02-2022 13:30 De Kriekelaar 119 Reservaties zijn al afgesloten