Wijkverkenning voor leerkrachten: Op stap in de schoolomgeving

Door Brukselbinnenstebuiten

© Sien Verstraeten

Kunsteducatie Deze tour is niet voor de kinderen bestemd, maar voor het team van de school. Zeker nieuwe leerkrachten kennen niet altijd de omgeving waarin hun school ligt, en waar allicht het grootste deel van hun leerlingen woont. Een verkenning kan helpen om de buurt beter te begrijpen. Wat zijn de ankerpunten in deze buurt? Hoe situeert ze zich in de stad? Hoe is ze precies gegroeid? Wie woont er allemaal? Wat zijn de trekpleisters die interessant zijn om met een klasgroep te bezoeken? De opgedane kennis kunnen de leerkrachten gebruiken in de lessen , maar kan ook inzicht bieden omtrent de leerlingen zelf door een beeld te krijgen van de omgeving waarin ze opgroeien.

De tour is ideaal voor tijdens een pedagogische studiedag, maar kan natuurlijk ook op een ander moment worden ingepland. De verkenning wordt met de schoolverantwoordelijke voorbereid zodat ze zo goed mogelijk aansluit bij de noden en wensen van de groep.

De wijkverkenning kan te voet verlopen, maar ook fietstours zijn mogelijk. Fietsen kunnen via Bruksel worden gehuurd en zijn niet in de prijs begrepen.

Duur: 210 minuten (met drankpauze) - 150 minuten

Prijs: 200 euro 

Start van de wandeling: overeen te komen 

Max aantal deelnemers: 25 per gids 

Credits

Brukselbinnenstebuiten en Stapstad vormen één organisatie. Onder de noemer Brukselbinnenstebuiten worden tours voor volwassenen en jongeren (vanaf 2de graad secundair) aangeboden, Stapstad bundelt de tours voor kinderen tot 14 jaar.

Doelgroep(en):

LK
Leerkrachten

Duur:

210 minuten

Prijs:

€ 200.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer