Big Bang - parcours 1,2,3

Door Zonzo Compagnie BOZAR

Muziek
BIG BANG is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst. Voor het jonge publiek bouwt organisator Zonzo Compagnie Bozar om tot een ritmisch labyrint. Staat jouw klas paraat voor een muzikaal avontuur?

Tijdens de BIG BANG Scholendag worden de leerlingen getrakteerd op een veelkleurig muzikaal programma met muziekvoorstellingen, klankinstallaties en een denderende fanfare. 


Jullie parcours bestaat uit:
Wires, Strings & Other Things van The Ark uit Dublin. 

Een speelse muziekvoorstelling over en met drie bijzondere muzikanten. Ed is een uitvinder die je meestal in een hoekje vindt, terwijl hij zijn eigen instrumenten knutselt. Andreea speelt prachtig altviool en leest ingewikkelde partituren alsof het sprookjes zijn. En James? James, improviseert en zwerft met zijn basklarinet als een ontdekkingsreiziger door een labyrint van geluid. Ooit waren het kinderen als jij en ik, maar nu maken ze samen muziek.

Wires, Strings & Other Things is een levendige, speelse muziekvoorstelling. Ze werd bedacht en gecreëerd door Brian Irvine en Wouter Van Looy en gaat over muziek spelen, componeren en improviseren, maar ook over kind zijn en dromen hebben. Maar alles begint bij het spitsen van je oren en het luisteren naar geluid.


Vervolgens trekken jullie naar Roundabout #Indrė Jurgelevičiūtė

Indrė Jurgelevičiūtė komt uit Litouwen en is een bijzondere muzikante. Ze reist de wereld rond met haar Kanklės, een traditioneel Baltisch snaarinstrument. De muziek van haar land is haar vertrekpunt, maar ze zwerft al improviserend en samenspelend graag door andere klankwerelden. Voor roundABOUT zingt en speelt Indrė liederen met een verhaal over een oude legende of een sprookje. Prachtige volksmuziek met wortels die ver teruggaan in de tijd.

In roundABOUT zit je niet alleen letterlijk in de muziek en de klanken van Indrė, je wordt ook omcirkeld door videobeelden. Videokunstenaar Nele Fack verbeeldt de verhalen uit de liederen en tovert met zwanen, herten, bijen, wolven, vissen, sterren, bomen en wolken die rondom jou voorbij trekken.  Choreografe Francesca Chiodi Latini stippelt de route uit voor deze poëtische  ervaring die je meeneemt naar een wereld waar unieke klanken en natuur elkaar
vinden. Een multimediale reis om samen van te genieten. 

 

Eindigen doen we uiteraard met een BANG met fanfare, Orchestre international du VETEXLaat je meeslepen in een feestelijke roes. Kom dansen op het ritme van een van de kleurrijkste en feestelijkste groepen van Europa! Met hun energieke muziek met Balkan- en mediterrane invloeden slepen de vijftien muzikanten van deze brassband je mee in een vrolijke roes.

 

We komen uit onze bubbels! Maar... naar het theater gaan, hoe ging dat alweer? 
Bekijk met de klas dit filmpje ter opfrissing van de gedragscodes in het theater. 

Parcours die starten in de voormiddag eindigen om 12u, parcours die starten op de middag eindigen om 14u55.

Boterhammen:
Jullie kunnen boterhammen eten in de Ravensteingalerij of bij mooi weer in het Warandepark.

Credits

Het BIG BANG Festival is een project van Zonzo Compagnie in coproductie met Bozar- met de steun van Klara, Vlaanderen en het Creative Europe Programme van de Europese Unie. 

Coproductie: BOZAR & Zonzo compagnie
In samenwerking met: VGC, Jeugd en Muziek Brussel, Jeunesses Musicales de Bruxelles

BIG BANG Brussels 2022 | BIG BANG Festival

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

180 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling
Één leerkracht gratis per 15 leerlingen

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 07-11-2022 09:15 BOZAR volzet