Stadswandeling: Koninklijke route

Door Brukselbinnenstebuiten

© Stapstad

Kunsteducatie We keren terug in de tijd, naar verhalen over koningen en koninginnen, terwijl we wandelen langs magnifieke gebouwen in onze hoofdstad.

Waar woont de koning en wat doet die eigenlijk? Waarom heeft België een koning en hebben andere landen een president? Op een speelse en leerrijke wandeling verklapt een gids ons alle geheimen over het koninkrijk België. Verhalen over koningen en koninginnen, over macht en vrijheid en over koetsen en kanonkogels. We keren even terug in de tijd, terwijl we wandelen langs de mooiste gebouwen.

Stapstad is een onderdeel van de gidsenvereniging Brukselbinnenstebuiten dat wandelingen voor haar rekening neemt speciaal op kindermaat.

Gedurende een 2 uur durende wandeling leren de kinderen afhankelijk van het gekozen thema meer over de geschiedenis van onze hoofdstad: hoe oud is Manneke Pis? Waarom is hij zo beroemd? Van waar komt de naam Marollen? Waar is het Coudenbergpaleis nu? Wie is Sint Michiel? Wat betekenen de stripmuren voor onze stad? Wat is een Zinneke?
Allemaal vragen waar Stapstad een antwoord op biedt door middel van een ongedwongen, actieve wandeling door onze ketjesstad.

 

Start van de wandeling: Lokettenzaal Centraal station

Max aantal deelnemers = klas

Vanaf 20 deelnemers wordt de klas gesplitst, gelieve voor elke groep een begeleider te voorzien.

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar

Duur:

120 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling
Met een minimum van € 90 per klas

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
wo. 27-10-2021 10:00 Brussel volzet
do. 18-11-2021 13:00 Brussel volzet
vr. 19-11-2021 10:00 Brussel volzet
do. 31-03-2022 10:00 Brussel volzet
ma. 02-05-2022 10:00 Brussel volzet