Interactief concert The Planets

Door: Brussels Philharmonic & ReMuA/ShAkE

Muziek ReMuA en ShAkE stellen interactieve concerten met Brussels Philharmonic voor. Het principe is als volgt: een concert van Brussels Philharmonic in de prachtige Studio 4 van Flagey krijgt een live toelichting en kinderen maken mee ‘muziek’ (ze zingen, klappen, stampen met de voeten ...). Deze interactieve concerten zijn een unieke kans voor scholen om een concert mee te maken met een echt orkest!

Aankondiging voor jonge astronauten: om dit concert te kunnen bijwonen, moet je de naam van de planeten herzien, de krachten die hen besturen leren kennen en hun bijhorende muziek ontdekken. We zullen ook recente planeten verkennen, zoals Ceres, Pluto, Makémaké, Haumea en Éris. Houd je van gewichtloosheid? Hou je vast!

Uitgevoerde compositie: The Planets van Gustav Holst


Vóór het concert komt een muziekanimator van ReMuA/ShAkE op school en werkt met de kinderen zodat ze de muziekstukken beter kunnen begrijpen. Ze worden voorbereid op het interactieve gedeelte van het concert: zingen, body percussion, teksten scanderen en bewegingen inoefenen (choreografie). Dit voorbereidende atelier bestaat uit twee uren die apart worden gegeven een maand vóór het concert. Na de workshop ontvangt de klas een video (of een link naar google drive) om het interactieve gedeelte verder te bekijken en in te oefenen in de klas.

De 2 voorbereidende workshops horen bij het concert en zijn verplicht. ReMuA neemt contact met de scholen om data vast te leggen.


Credits

UITVOERDERS Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève COMPOSITIES The Planets van Gustav Holst

IN SAMENWERKING MET Flagey en ReMuA/ShAkE

Doelgroep(en):
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Prijs:  € 8.00 per leerling
In deze prijs zijn de 2 workshops vooraf in de klas + deelname aan concert (met 2 begeleiders) inbegrepen

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
wo 27.03.2019 10:00 - 11:00 Flagey (Heilig-Kruisplein, 1050 Elsene) volzet