Interactief concert Les Djinns en De tovenaarsleerling

Door: Brussels Philharmonic & ReMuA/ShAkE

Muziek ReMuA en ShAkE stellen interactieve concerten met Brussels Philharmonic voor. Het principe is als volgt: een concert van Brussels Philharmonic in de prachtige Studio 4 van Flagey krijgt een live toelichting en kinderen maken mee ‘muziek’ (zingen, klappen, stampen met de voeten ...). Deze interactieve concerten zijn een unieke kans voor scholen om een concert mee te maken met een echt orkest!

Volg het stokje van meester-goochelaar Stéphane Denève en leer de kneepjes om naar een eerste concert te luisteren. Maak je geen zorgen, één van de beginnende goochelaars van ReMuA/ShAkE leert je de juiste magische formules en legt uit hoe je je toverstaf vasthoudt. Dit concert is aan de vooravond van Sinterklaas, kostuums en hoeden zijn welkom! Zo wordt de sfeer alvast optimaal!

Uitgevoerde composities: Les Djinns van César Franck en de De tovenaarsleerling van Paul Dukas


Vóór het concert komt een muziekanimator van ReMuA/ShAkE op school en werkt met de kinderen zodat ze de muziekstukken beter kunnen begrijpen. Ze worden voorbereid op het interactieve gedeelte van het concert: zingen, body percussion, teksten scanderen en bewegingen inoefenen (choreografie). Dit voorbereidende atelier bestaat uit twee uren die apart worden gegeven een maand vóór het concert.
Na de workshop ontvangt de klas een video (of een link naar google drive) om het interactieve gedeelte verder te bekijken en in te oefenen in de klas.
De 2 voorbereidende workshops horen bij het concert en zijn verplicht. ReMuA neemt contact met de scholen om data vast te leggen.


Credits

UITVOERDERS Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève COMPOSITIES Les Djinns van César Franck en de De tovenaarsleerling van Paul Dukas

IN SAMENWERKING MET Flagey en ReMuA/ShAkE

Doelgroep(en):
3KK Kleuter - 3de kleuterklas
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar
3LJ Lager - 3de leerjaar


Prijs:  € 8.00 per leerling
In deze prijs zijn de 2 workshops vooraf in de klas + deelname aan concert (met 2 begeleiders) inbegrepen

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
wo 05.12.2018 10:00 - 11:00 Flagey (Heilig-Kruisplein, 1050 Elsene) volzet