Slotmoment Beter Buiten

Milieueducatie Studies hebben aangetoond dat contact met de natuur en de buitenwereld van cruciaal belang zijn in de ontwikkeling van het kind. Heel wat van de kennis die leerlingen binnen de schoolmuren vergaren kan evengoed buiten de klasmuren opgedaan worden, wat dubbele winst betekent.

SCHOOLPODIUM NOORD zocht partners met expertise in ‘Outdoor Education’ die scholen kunnen begeleiden  om de stap naar buiten te zetten. Verschillende milieuorganisaties bundelden hun krachten en gaven dit project mee vorm. Ze zullen scholen uit regio Noord dit schooljaar bijstaan en hun kennis delen. Op het startmoment krijgen leerkrachten uitleg over het traject en worden ze geïnspireerd. In de daaropvolgende maanden gaan leerkrachten zoveel mogelijk met hun klas de buitenlucht opzoeken. Tijdens het slotevent in mei worden alle deelnemende klassen beloond en worden good-practices uitgewisseld en uitgeprobeerd.


Het traject met de klas loopt tijdens het 2de trimester, waarbij deelnemende klassen regelmatig aan elkaar rapporteren en elkaar inspireren. Om deze activiteiten vorm te geven, kunnen de leerkrachten beroep doen op persoonlijke coaching van MOS Brussel of NME Brussel. Het traject eindigt met een slotevent voor alle trekkersklassen op het einde van het trimester. Tijdens het slotevent (14 en 21 mei 2019) is er ruimte voor uitwisseling, een workshop voor alle aanwezige klassen en een evaluatie van het traject. Daarna is er de keuze om ‘outdoor education’ verder door te trekken op schoolniveau, met de hulp van MOS Brussel, NME Brussel of het Onderwijscentrum Brussel.


Credits

ORGANISATIE MOS Brussel (VGC - Onderwijscentrum Brussel), NME Brussel (GoodPlanet - Leefmilieu Brussel)
IN SAMENWERKING MET de Brusselse gemeenschapscentra, Leefmilieu Brussel, Natuurpunt en Tournesol vzw

Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Prijs:  € 0.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 26.11.2018 09:00 - 11:30 Everna (Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere) volzet
ma 26.11.2018 09:00 - 11:30 Everna (Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere) volzet
di 14.05.2019 09:30 - 12:00 Brussel volzet
di 21.05.2019 09:30 - 12:00 Brussel volzet