KLASH-The Game

Door: Radix

Theater De jeugd van tegenwoordig moet zijn stad opnieuw leren respecteren, jongeren weten niet meer hoe ze zich moeten gedragen. Kennis van de monumenten, gedragscodes in het openbaar vervoer, beschaafd taalgebruik, positionering ten opzichte van geweld en respect voor de ander komen aan bod tijdens deze gegidste wandeling. Een Brussel-expert neemt je mee om de oude waarden en normen te herstellen. Je bekijkt de stad door een andere bril, aan het eind van deze wandeling krijg je het bewijs dat je “BusselProof” bent.

KLASH-the game is een theatraal spel in en over de stad Brussel voor de eerste graad van het secundair onderwijs. Op deze kantelleeftijd voor jongeren, wordt stilgestaan bij allerlei nieuwe aspecten die op hen afkomen. Thema’s die op een speelse manier aan bod komen zijn: mobiliteit, samenleven, vriendschap, verantwoordelijkheid, respect voor je omgeving, vrijheid en de grenzen ervan, de uitdagingen van sociale media, de beeldvorming over Brussel. Saaie afspraken worden uitdagende spelregels, grenzen mogen in deze veilige context al eens overschreden worden. Al spelend bereiken we de juiste limiet vol verse ideeën voor de stad van vandaag en morgen.


De klas wordt op school opgehaald door een gids die met hen de zogenaamde “BrusselProof” wandeling gaat begeleiden. In eerste instantie lijkt het een vrij saaie uitstap te worden. Net uit de klas stuiten de leerlingen op twee bezorgers (acteurs) die net een groot pakket afleveren. Zij vragen enkele leerlingen hulp bij het verplaatsen van het zware pakket. Deze leerlingen zijn zo de eerste actieve spelers in het spel. Van daaruit ontwikkelt zich een spel waarbij heel de klas betrokken wordt.


Het spel weerspiegelt het Brussel van vandaag. Jongeren bewegen zich over een levensgroot spelbord. Stap voor stap leren ze de uitdagingen van het leven in de stad kennen en worden ze meegenomen op een ontdekkingstocht waarbij ze strategieën, oplossingen en dromen moeten formuleren om samen te overleven.


Tijdens het spel wordt samen met de jongeren een tastbaar resultaat (video/song/postkaarten) ontwikkeld dat aantoont dat het spel tot een goed einde is gebracht en de klas 'BrusselProof' is.


Plaats: school (of een locatie dichtbij)

Datum: in overleg vanaf februari 2019

Duur: 60’ à 90’


Credits

Compagnie Radix maakt speelse, interactieve, theatrale creaties die in dialoog treden met de stadse werkelijkheid. Radix werkt met en voor een jong publiek. Radix speelt met de wetten van de kunst: alles is mogelijk. Brussel is inspiratie en speelterrein.

AFBEELDING Ermias Kifleyesus

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 11.03.2019 10:00 - 11:00 Op school volzet
ma 11.03.2019 13:00 - 14:00 Op school volzet
di 12.03.2019 10:00 - 11:00 Op school volzet
di 12.03.2019 13:00 - 14:00 Op school volzet
do 14.03.2019 10:00 - 11:00 Op school volzet
do 14.03.2019 13:00 - 14:00 Op school volzet
vr 15.03.2019 10:00 - 11:00 Op school volzet