Si-G

Film Si-G is 13 en rapper. Ze droomt van roem maar heeft nooit geloofd dat ze met rappen iets zou kunnen bereiken. Ze deelt een klein appartement met haar vader en zus in Molenbeek en heeft het moeilijk op school. Wanneer de Brusselse rapper Omar-G (beter bekend als Zwangere Guy) samen met haar een nummer wil maken, komt haar droom onverwacht dichtbij.

In de documentaire volgen we Cansu, a.k.a. Si-G, die door Omar-G wordt klaargestoomd om haar eerste single met bijhorende videoclip op te nemen. Via talking heads van het jonge meisje kruipen we in haar leefwereld en haar onzekerheid: Si-G heeft een moeilijk schoolverleden en de pijnlijk herkenbare nervositeit dat ze binnenkort naar een nieuwe school moet – de angstaanjagende middelbare school! – speelt haar parten.

Blijf na de vertoning nog even zitten voor het live optreden van Si-G! Ze werkt nog steeds aan nieuwe nummers en brengt deze voor jullie om te tonen hoe ze geëvolueerd is sinds de opnames. Bekijk hier de clip van SI-G.

Si-G wordt vertoond in een compilatie met twee andere documentaires over jongeren die muziek gebruiken als uitlaatklep: Merena in de spotlight en Rocknrollertjes.


Bij deze film hoort een lesmap.
Na de film is er nagesprek met Frederike Migom en SI-G
Duur compilatie programma: 56 min


Credits

Frederike Migom, België, 2017, 16', Nederlands gesproken

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Prijs:  € 5.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 2018 lesfiche Si-G.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 22.10.2018 10:00 - 10:15 De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek) volzet
ma 22.10.2018 13:30 - 13:45 De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek) 107 Inschrijvingen zijn afgesloten