Liyana

Door: J.E.F.

Film Een groepje aidskinderen uit Swaziland bedenkt onder impuls van gerenommeerd schrijfster, Gcina Mhlope een verhaal: ze fantaseren hoe de dappere Liyana op een tocht vertrekt om haar ontvoerde tweelingbroertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren en betovering en putten hun inspiratie voor deze ontroerende documentaire uit hun eigen leven: hun duistere herinneringen en hun vrolijkste dromen.

De doorleefde verhalen van de vijf kinderen worden doorweven met subtiele animaties. Dankzij deze slimme esthetische aanpak krijgt Liyana tijdens haar tocht niet enkel te maken met geweld, honger en wanhoop, met brutale dieven en hapgrage krokodillen, maar is er ook plaats voor humor en een sprankeltje magie. Een straf staaltje grensoverschrijdende vertelkunst, een lyrische ode aan de creatieve geest en de kracht van verhalen.

Genre: Documentaire/animatiefilm
Thema(s): gezin en familie, mishandeling, onderdrukking, armoede, criminaliteit, burgerzin, identiteit (ik en de wereld), weerbaarheid, ziekte en verlies, multiculturele samenleving.


Bij deze film hoort een lesmap en kan een workshop digital storytelling georganiseerd worden.


Credits

Aaron Kopp, Amando Kopp, VS, Qatar, Swaziland, 2017, 76’, Engels gesproken, Nl ondertiteld

 

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 29.11.2018 09:30 - 10:50 Cinema Galeries (Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel) 57 Inschrijvingen zijn afgesloten