Sira en de Micmac studio

Door: Zebarbar Villanella

Theater Sira woont in het mooiste en coolste dorp van de wereld. Iedereen is er gelukkig en daarvoor zorgt de Kangoerang. Hij is een mysterieuze tovenaar die er strikte regeltjes op nahoudt. Wat er gebeurt als iemand deze overtreedt, is niet bekend, want niemand heeft het ooit gedurfd.
Tot Sira op een dag het gezag van de Kangoerang in vraag stelt.
Een ramp dreigt voor het hele dorp…
Is Sira te ver gegaan?

Yamina en Julia zijn actrices in de Micmac Studio, een beroemde opnamestudio waar de stemmetjes van animatiefilms worden ingesproken. Vandaag gaan ze aan de slag met een nieuwe film, waarin het avontuur van Sira verteld wordt.

Kinderen leven in een wereld waarin allerlei regels en grenzen door volwassenen worden opgelegd. Waar ligt de grens van de macht van volwassenen? Wanneer mag je neen zeggen tegen een regel? Hoe ga je als kind om met een regel waar je het niet mee eens bent?

Sira & de MicMac Studio is een komedie, waarbij het verhaal in de film in de studio lijkt te worden voortgezet. Tussen de twee actrices ontstaat immers een gelijkaardig conflict: jeugd versus gezag, vrijheid versus regels.

In de MicMac Studio ontdekt het publiek hoe een animatiefilm wordt ingesproken, een soundtrack wordt gemaakt en hoe acteurs samenwerken. Speciaal voor de voorstelling maakte ZEBARBAR een poëtische en grappige animatiefilm, gebaseerd op het oude Ghanese Sira-verhaal.

In een Vlaamse theaterwereld, die nog steeds heel wit is, gaat ZEBARBAR voor het doorbreken van clichés - voor helden met roots uit de hele wereld.


Bij deze voorstelling kan ook de bruitage workshop Sira & de MicMacstudio  geboekt worden. 


Credits

Een voorstelling van Yamina Takkatz, Aïcha Cissé en Han Stubbe Concept Yamina Takkatz Spel Julia Ghysels en Yamina Takkatz Compositie Han Stubbe Livemuziek (fluit en toetsen) Sarah Vermeyen Animatie Gerd de Kinderen Decor en licht Saskia Louwaard en Katrijn Baeten Coach scenario Alice Reijs en Johan Petit Spelcoach Alice Reijs  

Productie ZEBARBAR & Villanella i.s.m. de Warande 
Met steun van de Vlaamse Overheid 

Met dank aan Rataplan 

Doelgroep(en):
2LJ Lager - 2de leerjaar
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 uitgebreide info_Sira_&_de_MicMac_Studio.pdf
 Sira en de Micmacstudio_dS_Weekblad.jpg
 lesmap_Sira_&_de_MicMac_Studio.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 07.10.2019 13:30 - 14:25 De Linde (Cortenbachstraat 7, 1130 Haren) 55 Log in om te kunnen reserveren
di 08.10.2019 10:00 - 10:55 De Linde (Cortenbachstraat 7, 1130 Haren) 16 Log in om te kunnen reserveren
di 08.10.2019 13:30 - 14:25 De Linde (Cortenbachstraat 7, 1130 Haren) volzet