Ela Stiek

Door: Belgian National Orchestra

Muziek Ela Stiek vertelt het verhaal van aardworm Ela die op weg naar school een mysterieuze vogel ontmoet. Tussen de twee ontstaat een vreemde vriendschap, die Ella angstvallig verborgen houdt voor haar ouders.

Ela Stiek is een tocht door muziek, beeld en beweging. De voorstelling speelt in op herkenbare activiteiten uit de leefwereld van jonge kinderen (5-7 jaar) om het thema verdraagzaamheid in al haar vormen aan te kaarten: respect, gelijkwaardigheid, integratie, solidariteit… Illustraties op een groot scherm ondersteunen de kinderen tijdens het luisteren. Ze doen actief mee, lachen en maken plezier, maar leren ook ingetogen luisteren. 

De leerlingen leren muzieknoten koppelen aan emoties en hun emoties delen door te zingen. Ze denken na over waarden zoals respect en maken kennis met een orkest in een echte concertzaal.


Een workshop in de klas is mogelijk op aanvraag: 140 euro voor 2 x 50’. Indien interesse voor deze workshop gelieve dit te vermelden bij 'opmerking' bij je reservatie.

Voor de workshop Ela Stiek op school is er nodig: een ruim lokaal waar de kinderen kunnen bewegen, internetverbinding en luidsprekers, smartboard is handig, tekenmateriaal.


Credits

tekst Do Van Ranst verteller Nico Sturm / Bruno Coppens illustraties Nils Pieters componist Dirk Brossé en Sergeï Prokofiev scenografie en regie Filip Standaert Uitvoerders de musici van het Nationaal Orkest van België

In samenwerking met BOZAR, Jeugd en Muziek Brussel, Jeunesses Musicales de Bruxelles.

Doelgroep(en):
3KK Kleuter - 3de kleuterklas


Duur:  45 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling
per 15 leerlingen 1 leerkracht gratis

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesbrief Ela stiek.pdf
 Glibber slibber slip! (Ela Stiek).pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 22.11.2019 11:00 - 11:45 BOZAR (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel) volzet