Woestzoeker

Door: Theater Artemis en Antigone

Theater Op een dag kwam ik thuis en waren mijn ouders weg. Het is te zeggen, zij waren gekrompen en alles rondom hen leek plots gigantisch. Ik begreep het niet. Mijn pa zat op de rand van een bloempot en mijn ma was verdwaald in het tapijt. En toen was het hek van de dam.

Woestzoeker is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast. Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede. 

Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde situatie. Met (geïmproviseerde) instrumenten brengen Keimpe De Jong en Arend Niks een soundscape live op de scène. Woestzoeker is een voorstelling van Theater Antigone en Theater Artemis over verwoed tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin. 

Een bitterzoete voorstelling over sociale ongelijkheid van de makers van Bekdichtzitstil. 


Bij deze voorstelling hoort een omkadering vooraf in de klas. 
Je kan eveneens verder het thema met je leerlingen in klas bespreken met behulp van het 'Webory-spel' en/of 'Ik zit op koers'. Het spel is gemaakt naar aanleiding van ‘Samen Tegen Armoede’, een campagne van Welzijnszorg – maar kan ook los van de campagne gebruikt worden.


Credits

regie Raven Ruëll spel  Dries Notelteirs, Sophie WarnantKeimpe De Jong of Arend Niks  tekst Raven Ruëllscenografie Giovani Vanhoenacker Lichtontwerp Maarten Thorrez Geluidsontwerp Niels Vanherpe 

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar


Duur:  70 minuten

Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 recensie Woestzoeker_Knack.pdf
 Woestzoeker_Lesmap.pdf
 webory_handleiding.pdf
 25.handleiding-ik_zit_op_koers.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 04.10.2019 10:00 - 11:10 De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek) volzet