Binti

Door: J.E.F

Film BINTI kaapte de prijs voor de Beste Film (professionele jury) op het JEF festival en was ook winnaar van de Grote prijs en speciale vermelding van de kinderjury op FIFEM in Montréal.

 

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer ze op een dag met haar papa Jovial moet vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti hem al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

Kinderen kunnen al vloggend hun dromen waarmaken. Zoals Binti, die het recht opeist om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten. 

Binti is een Vlaamse jeugdfilm van Frederike Migom met o.a. Bebel Tshiani Baloji (Binti), Mo Bakker (Elias), Joke Devynck (mama Elias), Baloji (papa Binti), Tatyana Beloy en Aboubakr Bensaihi.

Herbekijk de aftermovie van de première!

Voor deze film is er audiodescriptie van Earcatch beschikbaar.


Nagesprek met regisseur Frederike Migom en ervaringsdeskundige
Met de film Binti geeft Frederike op een speelse en toegankelijke manier inkijk in de leefwereld van Binti en papa Jovial. Ze hebben geen papieren en dreigen het land uitgezet te worden. Tijdens het nagesprek gaat Frederike een open gesprek aan over dit thema en neemt ze een ervaringsdeskundige mee. Samen geven ze duiding bij deze thematiek, de dromen en het toekomstperspectief van de mensen zonder papieren. Daarnaast vertelt Frederike graag over het productieproces en geeft ze enkele weetjes mee. Wist je bijvoorbeeld dat Jovial en Binti ook in het echt vader en dochter zijn?
Het nagesprek duurt ca. 30 min.


Credits

Binti, Frederike Migom, BE, 2019, 90', Nederlands gesproken

Doelgroep(en):
4LJ Lager - 4de leerjaar
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Duur:  120 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 binti lesmap .pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 20.03.2020 09:30 - 11:30 De Linde (Cortenbachstraat 7, 1130 Haren) 42 Inschrijvingen zijn afgesloten