Voor jou wel duizend maal

Door: Aïcha Cissé/kunstZ

Theater Een verbindend verhaal gebaseerd op de bestseller 'The kite runner' waar een aantal universele thema’s als familierelaties, verraad en herstel aan bod komen.

Twee jongens Amir en Hassan groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten voor de oorlog naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem terug naar Afghanistan, waar Amir wordt geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om de oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem mee in een huiveringwekkend avontuur.

VOOR JOU WEL 1000 MAAL is een eerste regie van Aïcha Cissé. Ze werkte voor deze voorstelling samen met 10 studenten en kunstenaars van kunstZ. Sommige spelers staan voor het eerst op het podium, anderen hebben al heel wat podiumervaring. De tekst is een eigen bewerking en vertaling gebaseerd op het script "The Kite Runner" van Matthew Spangler naar het  boek van Khaled Hosseini. 

kunstZ is een organisatie die inzet op de opleiding, ondersteuning en begeleiding van acteurs en podiumkunstenaars van diverse origine.  Zij gebruikt de diversiteit van onze samenleving als motor voor de vernieuwing en verbreding van de kunsten. kunstZ ondersteunt nieuwe makers om aan de slag te gaan met inhouden die ze zelf aanbrengen. 


Aïcha Cissé ken je misschien nog als één van de actrices uit de voorstelling “Dis-moi wie ik ben” (enkele jaren geleden ook als schoolvoorstelling vertoond). Zij komt deze voorstelling graag inleiden in de klas.

 


Credits

SPEL Adam Bablis, Behzad Khederli, Francisco Manzano Ramirez, Hamid Khan, Hassan Raad Marhon, Mahwood Alrawi, Mohamed Dahman El Haimoud, Su Meya Yaman, Yousif Sabhan Ibrahim, Reyad Benkerroum REGIE Aïcha Cissé REGIE ASSISTENTIE Ingrid Stals VERTALING Duraid Abbas Ghaieb MUZIEK Boubacar  Macalou TECHNIEK Louai Hashem STAGE MANAGER Hussein Shabeeb COACHING Greet Vissers

Met de steun van Toneelopleiding Maastricht, kunstZ, Rataplan en Fonds voor Talentontwikkeling

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  90 minuten

Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 12.11.2019 13:30 - 15:00 ZINNEMA (Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht) 127 Inschrijvingen zijn afgesloten