Wat me niet breekt

Door: DOX

Theater WAT ME NIET BREEKT, dé survivalgids voor jongeren die zich zonder ouders door het leven moeten slaan.

Wat me niet breekt; maakt mij niet noodzakelijk sterker. We worden allemaal geboren uit twee mensen die we niet zelf hebben gekozen, onze ouders. We kunnen van ze houden of ze haten. Ze zijn streng, los, lief, ouderwets, kinderachtig, knuffelig, luidruchtig of zwijgzaam... en altijd wel ergens om ons heen. Zelfs als ze er niet zijn, hoor je ze in je hoofd met goede raad. Maar hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn? Dat verhaal wordt nauwelijks verteld..
 
In Wat me niet breekt voel je hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Dwain is opgegroeid in een tehuis. Jami is opgevoed in een familie zonder vader. Saida is met haar moeder naar Nederland gevlucht. Lea haar moeder is overleden. Yannick groeit op achter zijn computer. Een survivalgids voor self-made jongeren die zich zonder ouder(s) door het leven slaan.

DOX ontwikkelt interactief en digitaal lesmateriaal. In dit lesmateriaal worden jongeren direct aangesproken op het onderwerp en worden er opdrachten gegeven die ze in de klas kunnen doen. Dit dient als voorbereiding op het voorstellingsbezoek met begeleiding van een docent.
In overleg kan ook een omkaderende workshop in klas afgesproken worden.

Omkadering om je klas voor te bereiden en/of achteraf in de klas verder te bespreken vind je hier: https://wijzijndox.nl/education/wat-me-niet-breekt/Credits
Met o.a. Nastara n Razawi Khorasani, Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven en nieuwe DOX talenten Regie door drievoudig Zilveren Krekel winnaar regisseur Timothy de Gilde
 
 
 
Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 22.10.2019 10:30 - 11:30 ZINNEMA (Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht) volzet
di 22.10.2019 13:30 - 14:30 ZINNEMA (Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht) volzet