Le chicon

Door: Maxime Waladi i.s.m. Action Zoo Humain

Theater Witloof heeft geen zon nodig! Zo ne krop groeit in een donker hoekske. Het enige wat ‘t nodig heeft is warmte en vruchtbare aarde. En als de aarde niet vruchtbaar genoeg is dan moet ge uw best doen om ze vruchtbaar te maken.

Move over, Jeroen Meus. In ‘Le Chicon’ neemt jong talent Maxime Waladi het roer achter het fornuis over. Chef Waladi kruidt, bakt, bereidt en serveert live zijn lievelingsgroente en onze Vlaamse trots: het witloof. De jonge theatermaker, gecoacht door Zouzou Ben Chikha, graaft in de multiculturele grond van zijn verleden, bezaaid met witloofkroppen en durumtarwe. Wat werpt hij van zich af en wat wenst hij te koesteren? Waladi gaat op z’n witte Air Maxen op zoek naar zijn wortels en bindt de strijd aan met zijn kwelgeesten.

Ga zitten, maak het je gemakkelijk, trek je schoenen uit als je dat wil. Relax.  

Maxime Waladi (°1989) studeerde in 2016 af aan LUCA Drama. Tijdens het maakproces van zijn eerste voorstelling ‘Le Chicon’ vond Waladi een compagnon de route in Zouzou Ben Chikha. Bijgevolg kwam hij terecht bij theatergezelschap Action Zoo Humain, dat maar wát graag de schouders zet onder zijn imposante gestalte, natuurlijke charisma en innemende geestdrift.

 


Bij deze voorstelling hoort een naverwerkende workshop in de klas.


Credits

Tekst en regie Maxime Waladi en Zouzou Ben Chikha Spel Maxime Waladi Techniek Maarten Snoeck Kostuums Marij De Brabandere Productie Action Zoo Humain Partner NTGent Met de steun van de Vlaamse Overheid en Stad Gent

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesmap_Le_Chicon.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 16.01.2020 10:30 - 11:30 ZINNEMA (Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht) volzet