Lion

Door: J.E.F.

Film Dit verbazingwekkend waargebeurd verhaal zal niemand onberoerd laten. De vertolking van zowel de jonge (Sunny Pawar) als de volwassen Saroo (Dev Patel uit Slumdog Millionaire) maakt indruk.

De vijfjarige Saroo komt per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. De kleine jongen heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta, wordt de jongen opgenomen in een weeshuis. Uiteindelijk wordt hij daar geadopteerd door een Australisch echtpaar.
Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij een kwart eeuw geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Gérard Bocquenet, directeur UNICEF“De problematiek die aangekaart wordt in Lion is relevanter dan ooit nu er bijna 50 miljoen kinderen over de hele wereld ontworteld worden. Lion herinnert ons eraan dat we moeten samenwerken als we die problemen willen oplossen.”


Thema(s): Waar gebeurd, Volwassen worden, Burgerzin, Armoede, Gezin en familie, Ziekte en verlies, Identiteit (ik en de wereld), Weerbaarheid
Bekijk hier de Moove filmfiche.
Bij deze film hoort een educatieve lesmap.


Credits

Garth Davisn, AU-GB-US, 2016, 118', Engels, Bengaals en Hindi gesproken, Nl ondertiteld

Doelgroep(en):
2M Secundair - 2de jaar
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar


Duur:  120 minuten

Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesmap Lion.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Af te spreken / Cinema Palace (Anspachlaan 85, 1000 Brussel) 150 Inschrijvingen zijn afgesloten