Wallay

Door: J.E.F.

Film Wallay (wat "ik zweer het je" betekent in het Arabisch) volgt deze city boy in de kennismaking met zijn roots in Burkina Faso.

Ady is 13 jaar oud en luistert niet meer naar zijn vader die hem alleen opvoedt. Deze laatste, ten einde raad, besluit Ady voor een zomer naar zijn oom Amadou en zijn familie in Burkina Faso te sturen. Daar moet je op je dertiende een man worden, maar Ady, overtuigd dat hij op vakantie gaat, heeft dit niet begrepen.
Hij wordt er allesbehalve hartelijk ontvangen. Tot Ady, die zich liefst onder z’n hippe koptelefoon verschuilt, ontdekt dat er altijd mensen zijn die je kan vertrouwen. Vooral zijn grootmoeder en het leuke meisje Yéli slaan barstjes in zijn eigenwijze pantser.

Wallay won in 2018 de European Film Academy Young Audience Award - veel dichter bij een “Oscar voor de beste Europese jeugdfilm” kan je niet komen.


Thema’s: Burgerzin, Conflicthantering, Gezin en familie, Identiteit (ik en de wereld), Migratie, Religie, Volwassen worden, Weerbaarheid, Multiculturele samenleving

Bij deze film hoort een educatieve lesmap.


Credits

Berni Goldblat, FR, 2017, 84’, Frans gesproken, Nl ondertiteld

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar
3M Secundair - 3de jaar


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Af te spreken / Cinema Palace (Anspachlaan 85, 1000 Brussel) 150 Log in om te kunnen reserveren