Green Book

Door: J.E.F.

Film Wanneer de briljante Afro-Amerikaanse pianist Don Shirley in 1962 aan een concerttournee begint door het zuiden van de VS, krijgt hij een platvloerse Italiaanse macho als chauffeur. Maar die blijkt het geschikte type, want een reis door het racistische zuiden is voor een zwarte man levensgevaarlijk.

In deze Oscarwinnende film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wekken twee fenomenale acteurs een gevoelig stukje recente geschiedenis tot leven. Een feelgood roadmovie over een opbloeiende vriendschap.

De titel van de film verwijst naar The Negro Motorist Green-Book, een reisgids door Victor Hugo Green uit de periode van de racistische Jim Crow-wetten. De gids informeerde Afrikaans-Amerikaanse reizigers over hotels, horeca en garages waar ze welkom waren en steden waar ze na zonsondergang niet mochten verblijven. 

De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali en Viggo Mortensen.


Thema’s: burgerzin, conflicthantering, discriminatie en racisme, gezin en familie, historische context, identiteit (ik en de wereld), multiculturele samenleving, onderdrukking, vriendschap en liefden, waar gebeurd, weerbaarheid.

Bij deze film hoort een educatieve lesmap.

 


Credits

Peter Farrelly, US, 2018

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  130 minuten

Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Af te spreken / Cinema Palace (Anspachlaan 85, 1000 Brussel) 150 Inschrijvingen zijn afgesloten