8.2

Door: Hetpaleis fABULEUS & Moussem Nomadisch Kunstencentrum  

Theater Het middelpunt van deze hedendaagse dansproductie is rapmuziek in al zijn vormen: het ritme, de flow, de statements en gebaren, de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar.

Voor deze hedendaagse dansproductie liet choreograaf Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde, rapmuziek. Samen met zeven jonge dansers verdiepte hij zich in alles wat rap uniek maakt. Zo probeert Mriziga de essentie te vatten van een muziekstijl die trends overstijgt en generaties overleeft door zichzelf telkens opnieuw uit te vinden.

“Bij een voorstelling op en over rapmuziek verwacht je wellicht loeiharde muziek, veel obscene gebaren en geleuter over geld en seks. Maar zo loopt het helemaal niet in 8.2. Het genre is hier een vehikel voor, of zelfs de expressie van wat een generatie bezig houdt.”  (Pieter T’Jonck in Etcetera)

De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, ­diver­siteit en kleurrijke outfits. Samen met choreograaf ­Radouan Mriziga brouwden ze een fascinerende medley, vol rapflows en moves. Dat gebeurt vaak zonder muziek, terwijl ze steppend complexe ritmes creëren en daarbovenop rhymes citeren. Die ‘naakte’ aanpak legt de componenten van het genre bloot én be­nadrukt het unieke be­wegingsvocabularium.” (****, De Standaard)

Deze voorstelling werd geselecteerd voor Theaterfestival 2019 (selectie van de beste voorstellingen van het voorbije seizoen).


Choreograaf en danser Radouan Mriziga (Marokko, 1985) volgde een dansopleiding in Tunesië en studeerde nadien aan P.A.R.T.S in Brussel. Zijn werk wordt ondersteund door Moussem Nomadisch Kunstencentrum en Kaaitheater waar hij artist-in-residence is. Voor zijn jongerenproductie 8.2 laat Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde: rap.

Bij deze voorstelling hoort een verplichte omkadering (door Mooss). 
De workshop zal inhoudelijk focussen op enkele principes uit de voorstelling waaronder beat(boxen), bewegingsfrases maken vanuit rapmuziek én hoe voeren we deze uit en bekijken we deze zonder muziek, ritmefrases ontwikkelen met oog voor het scheppen van de context vanuit de inspiratiebronnen van Radouan, de choreograaf én de dansers zodat er voldoende herkenning is bij de doelgroep.


Credits

Choreografie, concept en vorm Radouan Mriziga Met Tars Couvreur, Amina IddrisuMimbi LubansuEbe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen en Sadie Vermeiren Assistentie choreografie Maïté Jeannolin Kostuums Lila John Productie hetpaleisfABULEUS en Moussem Nomadisch Kunstencentrum Coproductie STUK
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, Leuven en Brussel en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 82-persmap-1.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Aantal plaatsen
vr 08.11.2019 13:30 - 14:30 De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek) 180 Inschrijvingen zijn afgesloten