Praktische informatie

Inschrijven

Alle inschrijvingen verlopen via deze website. Houd er rekening mee dat je reservatie niet meteen een bevestiging inhoudt, maar een optie is.

Gelieve per klas/leerkracht een account aan te maken, zodat reservaties meteen gelinkt zijn aan de klas en informatie zoals wijzigingen, praktische informatie omtrent de activiteit, lesmap,... meteen bij de juiste persoon terecht komt.

→ De reservatieperiode start op 19 juni en loopt tot 10 september 2020. De automatische bevestigingsmail na registratie is GEEN definitieve bevestiging, maar een voorlopige reservatie. Reservaties kan je zelf aanpassen tot 10 september. We houden er rekening mee dat in de loop van de zomer de veiligheidsvoorschriften omwille van Covid-19 kunnen veranderen.

Na 10 september krijg je op basis van je reservaties een programmavoorstel dat binnen de 7 dagen bevestigd moet worden of geannuleerd met eventueel de vraag naar nieuw voorstel (bv. andere datum). Hierna kan er enkel nog ingeschreven worden op het aanbod waar nog plaatsen beschikbaar zijn.

Einde september krijgt de school een overzicht met de definitieve bevestigingen. We vragen de directie een ondertekend exemplaar terug te sturen, zodat de school hiermee zijn engagement bevestigt.

→ Bij inschrijvingen na september, voor activiteiten waar nog plaatsen beschikbaar zijn, wordt er enkel een bevestigingsmail verstuurd, deze is eveneens bindend.

Je kan een overzicht van je inschrijvingen ook steeds raadplegen in de rubriek 'dashboard' (in de menubalk rechtsboven).

Bijzondere maatregelen

Gezien de plaatsen en middelen beperkt zijn, is het aantal activiteiten waaraan je klas in normale omstandigheden kan deelnemen beperkt tot: max 2 podiumvoorstellingen (theater/dans/muziek), onbeperkt aantal filmvoorstellingen, max 2 kunst en/of milieu activiteiten, maar mogelijk niet alle activiteiten van jouw voorkeur. Je kan wel voor meer activiteiten reserveren en bij opmerkingen noteren welke activiteit je voorkeur heeft. We houden hier dan in de mate van het mogelijk rekening mee. Gezien er momenteel (10/6/2020) nog geen duidelijkheid is over hoe we activiteiten in het najaar mogen organiseren, kunnen we nog niets bepalen omtrent het aantal activiteiten dat geboekt kunnen worden. We hopen op uw begrip dat dit dus kan afwijken.

We vermoeden dat volgend schooljaar de klasbubbels zullen uitgebreid worden naar schoolbubbels. Daarom raden we aan om voor theater-, muziek- en filmvoorstellingen zoveel mogelijk af te stemmen met collega’s en waar mogelijk voor eenzelfde activiteit binnen een leeftijdscategorie of graad te kiezen.

Indien er toch strengere maatregelen gelden volgend schooljaar en activiteiten niet kunnen doorgaan, willen we samen met jullie zoeken naar creatieve oplossingen om cultuur dichter bij de kinderen te brengen. 

Programmawijzigingen zijn soms onvermijdelijk. Wanneer er te weinig of teveel inschrijvingen zijn, worden voorstellingen afgelast of bijgeboekt. Je wordt van elke wijziging tijdig verwittigd.

Voor vragen of meer info neem je contact met Hilde of Esra via schoolpodiumnoord@vgc.be.

Verplaatsing

Indien je niet vertrouwd bent met het openbaar vervoer, bezorgen wij je graag een trajectbeschrijving over hoe je met jouw klas het gemakkelijkst ter plaatse geraakt.

Leerlingen tot 12 jaar reizen gratis als ze een MOBIB pasje hebben. Dit abonnement is geldig op het MIVB-net en voor -12 jarigen die gedomicilieerd zijn in het Hoofdstedelijk Gewest op het net van De Lijn. Lees meer op www.mivb.be. Voor kleuters geldt het principe 'maximum 4 kinderen gratis per betalende volwassene'.

Extra begeleiding

Sommige klassen zijn groot en vragen extra begeleiding, zoek die in de eerste plaats bij ouders. Ervaring leert dat die het fijn vinden om een voorstelling te zien met de klas van hun kind. Lukt dat echt niet: laat het ons dan in september weten zodat wij voor versterking kunnen zorgen.

Begeleiders participeren gratis, maar wij dienen wel op voorhand te weten met hoeveel zij zijn. Sommige voorstellingen hebben maar beperkte plaatsen en we kunnen dus niet altijd voor alle begeleiders plaatsen garanderen. Gelieve de begeleiders ook op voorhand de theatercodes mee te geven, zoals geen gsm gebruik tijdens de voorstellingen.

Extra begeleiding aanvragen kan via schoolpodiumnoord@vgc.be.