Atelier Tactile Talk

Door Katrien Oosterlinck

Kunsteducatie Atelier Tactile Talk nodigt je uit in een spel. Je wordt begeleid om met elkaar in dialoog te gaan zonder woorden. Via een landschap van schuimrotsen onderzoeken we samen de sociale ruimte, de ruimte tussen ons. We kijken naar hoe we ons op elkaar afstemmen - of niet.

Stel een vraag door een rots te positioneren in de ruimte. Antwoord met een andere rots en kijk hoe het landschap verandert. Verplaats de rotsen en volg het ritme van een ander. Neem de leiding en plaats je lichaam in het landschap.

Atelier Tactile Talk is een beeldend spel, een sociale choreografie om communicatie tussen mensen op een tastbare manier te tonen, voelbaar te maken en bespreekbaar te maken. Atelier Tactile Talk is een performatieve workshop over hoe we met elkaar kunnen communiceren via lichaamstaal en beeldtaal. Een team van professionele en nietprofessionele performers gidsen een groep deelnemers door een ervaring over non-verbaal contact maken. In de ontvangstruimte wordt het atelier gekaderd. In de theaterruimte doen deelnemers in subgroepen interacties, via de schuimrotsen, met elkaar. Zo bouwen we op naar een sociale choreografie. Deelnemers vertellen onderling wat de interacties bij hen teweegbrengen en de collectieve ervaring wordt besproken in een nagesprek.

Er kunnen max 35 deelnemers aan een Atelier deelnemen.

Atelier Tactile Talk kan geboekt worden in februari 2022, een exacte datum wordt in overleg met de school en De Kriekelaar vastgelegd.

Credits

Regie en objecten Katrien Oosterlinck Facilitatie Griet Pauwels Geluidsontwerp Pol Vanlaer Lichtontwerp Vinny Jones Scenografie Jan Van Goethem Kostuum Lies Marechal Bewegingsadvies Katja Pire Dramaturgisch advies Koen Haagdorens en Elvira Crois 

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 350.00 / groep

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Datum nog vast te leggen Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Reservaties zijn al afgesloten
do. 18-11-2021 14:00 - 15:30 De Kriekelaar volzet