David Hockney

Door BOZAR

© David Hockney, In the Studio, December 2017, Edition of 12 © David Hockney assisted by Jonathan Wilkinson. Tate. Presented by the artist

Kunsteducatie Wil je met je klas de grote dubbeltentoonstelling rond David Hockney verkennen? Tijdens interactieve rondleidingen die ’s ochtends plaatsvinden, biedt Bozar jullie de mogelijkheid om in alle rust een boeiend bezoek te brengen aan de tentoonstelling. BOZAR biedt 25 gratis interactieve rondleidingen voor specifieke doelgroepen aan. Indien je interesse hebt, laat het ons weten en dan bekijken we of je klas in aanmerking komt voor deze rondleiding.

De interactieve rondleidingen van Bozar zetten volop in op de persoonlijke beleving van de jongeren. Een enthousiaste gids zet de leerlingen aan tot het analyseren van beelden, kritisch nadenken en argumenteren via groepsgesprekken en oefeningen. Actualiseren en contextualiseren van de expo en de kunstwerken staan voorop tijdens dit bezoek.

Met deze grote dubbeltentoonstelling keert David Hockney (°1937) na bijna dertig jaar terug naar het Paleis voor Schone Kunsten. In het eerste luik, Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 maak je een reis door Hockneys volledige carrière, met iconische beelden uit de Londense ‘swinging sixties’ en Zuid-Californië. Het tweede deel, De komst van de lente, Normandië, 2020, toont je de kleurrijke iPad-schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown maakte. Tijdens deze interactieve rondleiding zal de gids de jongeren uitdagen over hoe ze de wereld zien. De link tussen kunst en visuele waarneming, popart, digitale kunst en de invloed van de natuur staan centraal bij dit bezoek. 

Werken jullie op dat moment rond een bepaald thema of project? Laat het ons dan zeker weten. De BOZAR gidsen werken op maat van elke klas of groep en houden graag rekening met je verwachtingen.

De tentoonstelling David Hockney loopt van 8/10/2021 tot 23/1/2022. Meer info op de website van Bozar: https://www.bozar.be/nl/kalender/david-hockney

Stel je kandidaat voor een van deze 25 gratis interactieve rondleidingen voor specifieke doelgroepen en we bekijken dan samen met BOZAR of je klas in aanmerking komt.

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling
Gratis

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
vr. 03-12-2021 11:00 - 12:30 BOZAR volzet
ma. 17-01-2022 13:30 - 15:00 BOZAR volzet