workshop Odyssee

Workshop Als voorbereiding op de voorstelling komt een begeleider naar de school. Aan de hand van filmpjes en poppen wordt er gewerkt rond de mythen, de personages en hun spannende verhalen.

Deze workshop kadert het verhaal naar de leerlingen vertrekkende vanuit drie filmpjes die FroeFroe speciaal voor deze workshop maakte. Je kan er alvast hier één bekijken. 

Mythen en sagen hebben een wat oubollig en saai imago tot je merkt dat films als Percy Jackson of videogames als Fortnite ook vol Minotaurussen, Centauren, Sirenen en Cyclopen lopen. Allemaal figuren die iedereen wel cool vindt maar waarvan weinigen de oorsprong kennen. 

In deze omkadering wordt er gewerkt rond de mythen, rond deze creaturen en hun spannende verhalen. We maken ook kennis met de vorm waarin FroeFroe ze op theater brengt. Het concept in een cross-over van disciplines en vooral het gebruik van poppen is toch wel uniek. Het maakt ook deze voorstelling weer een theaterfeestje. Als je dan zelf ook eens geprobeerd hebt om zo’n pop tot leven te brengen, kijk je er toch helemaal anders tegenaan. 

 

Deze workshop gaat door op school. Voorzie een open ruimte (sportzaal, refter, … ) of een klas waar de banken aan de kant gezet zijn en een muziekinstallatie met aansluiting voor laptop en/of telefoon en een smartboard of beamer voor het bekijken van de filmpjes. 

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar

Duur:

100 minuten

Prijs:

Gratis
workshop is inbegrepen in de prijs van de voorstelling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
wo. 17-11-2021 08:45 Op school 20 Reservaties zijn al afgesloten
wo. 17-11-2021 10:00 Op school 20 Reservaties zijn al afgesloten