© Colette Dedyn

Muziek Het verhaal van een middeleeuwse Superheldin in klank en beeld.

Heer Halewyn was een mythische zanger, verleider en bezweerder. Zijn verhaal duikt op in IJsland, Hongarije tot Sefardisch Marokko, maar wortelde vermoedelijk in Vlaanderen. Voor ‘zijn’ Halewynverhaal brengt Raphaël De Cock artiesten met verschillende achtergronden samen om vanuit hun ‘talen’ tot hybride invalshoeken te komen. De toevoeging van nieuwe muziekstijlen en composities zorgt voor een hedendaagse vertaling, in lijn met de organische ontwikkeling die de ballade ook kende via mondelinge overlevering.  

Een geluidskunstenaar en een zandkunstenares scheppen de juiste sfeer, de prinses-heldin en de schurk Halewyn krijgen een stem en zingen hun verhaal. Raphaël De Cock en zijn kompanen voorzien elke episode van een passende sound.

Bij deze voorstelling hoort een lesmap en een inleidende workshop in de klas. In deze workshop gaan de studenten op zoek naar de 'held' in zichzelf. Dit gebruiken we als brug naar het eeuwenoude verhaal en laten we het alvast 'leven' door hun eigen dappere acties.

Credits

Zang, keyboards, ukelele & effecten: Aline Goffin - theater, dans & circusartieste: Nele Callebaut - zandkunst: Colette Dedyn - chromatisch accordeon: Bert Ruymbeek - zang, viool, bratsch & viola d'amore: Edwin Vanvinckenroye - electronischemuziek & soundscapes: Stef Vanderhaeghe - zang & muziekinstrumenten (o.a. clarinet, duimpiano, fluiten, hardangerviool) - projectleider : Raphaël De Cock - licht en klank: Jesse Steurs - coaching, dramaturgie: Annemarie Peeters - kostuums: Lotte Boonstra

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
wo. 19-10-2022 10:30 - 11:30 ZINNEMA volzet
do. 20-10-2022 10:30 - 11:30 ZINNEMA volzet
do. 20-10-2022 13:30 - 14:30 ZINNEMA volzet