De camera in je broekzak

Door FAIRUZ GHAMMAM

Kunsteducatie Fairuz onderzoekt tijdens deze workshop samen met de leerlingen de macht én de kracht van beelden.

Fairuz is een filmmaker. Dagelijks is ze bezig met het maken en monteren van beelden. Tijdens 'De camera in je broekzak’ gaat ze aan de hand van een aantal korte documentaires en mediabeelden in gesprek met de leerlingen. Wanneer en waarom maken we beelden? Welke betekenis hebben ze? Wie kijkt ernaar en met welke aandacht? In dialoog proberen we antwoorden te vinden.

De workshop vertrekt van een 3-tal documentaires uit o.a. Cuba en Tunesië, met de focus op het experimentele, sociale en politieke, die getoond worden en aanleiding zullen vormen voor het gesprek.  

 

Fairuz Ghammam is een filmmaker uit Vilvoorde. Ze werkt als monteuse, cinematografe, regisseur en docente. Ze houdt evenveel van uitgebalanceerde steady high-def shots als van gepixelde lo-fi beelden - zelfgemaakt of ergens gevonden - zolang de poëzie er maar doorheen schijnt. Ze maakte o.a. de films al bahr (2018) en Oumoun (2017). 

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

120 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Met een minimum van €175/klas

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Af te spreken (De Kriekelaar of in een lokaal op school met beamer en scherm) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Reservaties zijn al afgesloten