Kind Hearts

Door Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes 

Film Kind Hearts vertelt het innemende liefdesverhaal van Billie en Lucas, een jong Brussels koppel, en toon op een integere wijze hoe vormend maar ook hoe onzeker (eerste) liefde kan zijn. 

Billie en Lucas starten hun studies aan de universiteit en staan voor een jaar vol veranderingen. Hun denkbeelden over de toekomst, twijfels over relaties en verwachtingen van het volwassen leven vormen de basis voor gesprekken met vrienden en elkaar. Een simpel verhaal dat de impact van liefde aantoont. 

 

“Met Kind Hearts maakten we geen documentaire over liefde maar kijken we naar een concrete liefdesrelatie, verbeelden we het contact tussen twee geliefden, Billie en Lucas. De ervaring van liefde is nauw verbonden met dat van een vertelling, in onze gedachten herscheppen we de liefde tot een avontuur. Die notie van constructie ziet zich ook weerspiegeld in de vorm van de film, gekenmerkt door een ambivalentie tussen enscenering en documentaire. Het werken aan een film heeft voor ons ook met aandacht te maken, met zorg en concentratie, zowel in de keuze van de vorm als in de verhouding tot mensen en plaatsen. Met Kind Hearts hebben we de ambitie om op een liefdevolle wijze te kijken naar hoe deze geliefden zich tot de wereld vandaag en tot elkaar verhouden.” - Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes (regisseurs) 

De film won op het recentste filmfestival van Berlijn de Grand Prix in de Generation-sectie voor jong publiek.

Zeer positieve kritieken in de Belgische kranten (★★★★De Standaard, ★12 Humo, ★★★De Morgen, ★★ Knack Focus). 

Gezien de thematiek en leefwereld van de jongeren in de film is de film ook zeer toegankelijk voor een jong publiek en dus ideaal voor de laatste jaren van het secundair onderwijs.

Na de film volgt een nagesprek met een van de regisseurs en/of vertolkers uit de film.

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
vr. 30-06-2023 14:00 - 15:30 De Kriekelaar volzet