Change the world

Door De Veerman & Destelheide

Kunsteducatie Jongeren worden uitgedaagd om de kracht van taal, kunst en mensen te combineren, om op een creatieve manier bij te dragen aan een transitie richting een duurzame, sociale en ecologische toekomst.

In het kader van het artistieke project e.co.lectprogrammeren De Veerman en Destelheidede exclusieve workshop: Change the Wor(l)d voor klassen van 3e graad secundair onderwijs uit Brusselse scholen. 

Twee dagen lang (+ overnachting) gaan we met een klas een verdiepend debat aan over de klimaatverandering en ecologische crisis, het is een kans voor bewustwording en een uitnodiging tot actie. Onder begeleiding van De Veerman en professionele kunstenaars bouwen jongeren mee aan een nieuw klimaatlexicon, bedenken nieuwe woorden en taal om uiting te geven aan emoties en frustraties maar ook om problemen te benoemen en bespreekbaar te maken. Leerlingen worden hierna uitgedaagd om hun nieuwe woorden te vertalen in een artistieke creatie. De workshops kaderen zowel binnen milieueducatie als kunsteducatie en participatie.

De nieuwe woorden worden verzameld en gepubliceerd in het eerste e.co.lect woordenboek dat geschreven wordt samen met de Klimaatdichters, artistieke creaties worden tentoongesteld in de reizende en interactieve e.co.lect tentoonstelling. 

Begeleiding van klas: Er wordt verwacht dat er per 9 leerlingen een leerkracht meekomt ter begeleiding voor en na de workshops. Tijdens de workshops wordt verwacht dat ze deelnemen. 

Data:
14 & 15/11/22 met overnachting
17 & 18/11/22 met overnachting
+ 2 edities in februari-maart 2023, datum nog vast te leggen in overleg met Destelheide 

Prijs:
De kostprijs bedraagt de overnachting, catering en verblijfskosten in Destelheide.
= Dag 1: Lunch + 4-uurtje + avondeten + overnachting & Dag 2: Ontbijt, lunch + 4uurtje
Voor een totaal van 30 mensen (leerlingen + leerkrachten) wordt een bijdrage van €1.063,59 gevraagd. Vervoer heen en terug moet de school zelf regelen.
Alle andere kosten worden gedragen door De Veerman en Destelheide (= coördinatie, verschillende workshops, programmatie van kunstenaars, materiaal, tentoonstelling, …)

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

nog niet gekend

Prijs:

€  / groep
€1.063,59 op basis van 30 lln

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 14-11-2022 00:00 - ... Destelheide volzet
di. 15-11-2022 00:00 - ... Destelheide volzet
do. 17-11-2022 00:00 - ... Destelheide volzet
vr. 18-11-2022 00:00 - ... Destelheide volzet