Michel François

Door BOZAR

© Trevor Good

Tentoonstelling Bij de rondleiding bij Michel François zullen de thema’s waarrond de kunstenaar werkt, zoals het werken met vele verschillende materialen en de eigenheid van elk materiaal sterk naar voren komen. Thema's als ecologie en geopolitiek zullen ook in de expo zitten, naast poëtischere werken en fotografie. Het zal een heel toegankelijke tentoonstelling zijn vol interessante narratieven. 

De Belgische hedendaagse kunstenaar Michel François gebruikt materialen en voorwerpen uit het dagelijkse leven, zoals een stuk zeep, waardoor zijn kunstwerken ongelooflijk levend en vertrouwd lijken. Hij stelt tegenstellingen zoals leeg-vol, actie-loomheid centraal. Zijn werk omvat beeldhouwkunst, fotografie, video, installatie en performance.  

Tijdens de interactieve rondleidingen worden de jongeren geactiveerd in hun kijken. Aan de hand van oefeningen gaan ze de kunstwerken en de thema's waarrond de kunstenaar werkt analyseren. Deze oefeningen kunnen gaan van filosofische gesprekken tot tekenoefeningen of ludieke oefeningen waarbij hun verbeelding geprikkeld wordt. 

BOZAR biedt rondleidingen voor heel diverse groepen. De gidsen passen zich aan aan de jongeren en zijn het heel gewoon om in dialoog met hen te gaan, te actualiseren en hun beleving centraal te stellen.

vanaf 18 april tot midden juni 2023.

Datum in overleg af te spreken.

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 9.00 / leerling
€90 voor 10lln + lk en €100 voor 15lln + 1 lk (toegang + gids voor 90 min)

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Af te spreken (BOZAR) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Reservaties zijn al afgesloten