LEVENS/LOOP (voordien Serdi)

Door Laurens Aneca & Serdi Faki Alici

Theater Loop. Snel, ren, overwin, spring, ga nu; gauw. Het leven is een race. Wie laatst aan de finish komt is een loser. En iedereen wilt kampioen zijn. Maar niet iedereen start op dezelfde plaats. Want het leven, dat is geen eerlijke race. En onderweg gebeuren er erge dingen. En dat is nog mooi gezegd.

Serdi Alici racet door zijn leven. In deze voorstelling vertelt hij zijn verhaal. Vanaf de startmeet, helemaal tot waar hij nu staat. Want zijn race is de moeite waard om te vertellen. Om er over te praten. Omdat Serdi niet de enige is die moet racen.

Serdi leert hoe je zware en moeilijke momenten kan omzetten in liefde. Dat is zijn talent. Een kampioen bij de finish: dat is de krantenkop die hij wilt halen. Liefst voor zo veel mogelijk en zo verschillend mogelijke mensen. Mensen die aan de zijlijn staan. Sommige supporteren, anderen klappen en nog anderen delen klappen uit. Sommigen worden geraakt, of ze zien zichzelf staan.

Zijn afwezige moeder is er altijd bij.

Met beatbox en een loopstation vertelt hij over zijn jeugd, en loopt hij door zijn herinneringen. Van inzichten in instellingen tot zijn zoektocht naar veiligheid en geluk. Door terug te kijken helen de wonden en gaan de trauma’s op in herinneringen die we kunnen dragen. Door erover te praten, vindt hij rust en vertrouwen; hij deelt zijn diepste gedachten. Zijn intieme wandeling raakt bredere thema’s als structureel racisme, patriarchaat en macho-cultus, rouwverwerking en het (jeugd)gevangeniswezen. Het binnen vertelt iets over het buiten.

LEVENS/LOOP experimenteert met breakdance, loopstation, akoestische beatbox en Turkse gezangen. Er wordt ritmisch gerijmd met klanken, gegromd, geboerd, gehijgd, gezucht, gehuild. Serdi brengt een contemplatie op zijn levensverhaal en pakt de toeschouwer aan op een diep sensitief, zintuigelijk niveau.

Bij deze voorstelling hoort een omkadering in de klas.

Credits

Regie: Jamila Channouf, Spel: Serdi Faki Alici , Dramaturgie: Iris Blomme

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 09-03-2023 13:30 - 14:30 De Kriekelaar volzet
di. 14-03-2023 13:30 - 14:30 De Kriekelaar 80 Reservaties zijn al afgesloten