Explo Expo: « The Plastic Capsule Collection »

Door Design Museum & CIVA

Tentoonstelling EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

We zijn allemaal omringd door design en we maken er dagelijks gebruik van, maar wat is het eigenlijk? Het Design Museum Brussels, vlak bij het Atomium, is de perfecte plek om alles te weten te komen over design . De permanente tentoonstelling The Plastic Design Collection is de perfecte gelegenheid om samen stil te staan bij plastic design, dat deel uitmaakt(e) van ons dagelijks leven.  

 

In het museum:  

Via diverse spelletjes en opdrachtjes ontdekken jullie op speelse wijze wat design is, welke soorten plastic er bestaan, waar designers hun inspiratie halen en hoe een idee een object wordt. De objecten in de collectie die geïnspireerd zijn op een reis naar de ruimte en de toekomst geven aanleiding tot een dialoog met jouw leerlingen over hoe zij de toekomst zien. 

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop.  

Onderaan, bij het inschrijvingsformulier, zie je de mogelijke combinaties. 

  
Max aantal deelnemers = 30 leerlingen

Credits

Design Museum 
met steun van CIVA

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

120 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Prijs: €12/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €170 voor klassen ≤ 15 ll, en €220 euro voor klassen > 15lln. Deze activiteit wordt aangerekend op basis van de gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Je kan niet rechtstreeks voor deze activiteit reserveren, dit gebeurt automatisch via een reservatie bij Explo Expo: « The Plastic Capsule Collection » - workshop

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 19-03-2024 10:00 - 12:00 Design Museum Brussels volzet
di. 16-04-2024 10:00 - 12:00 Design Museum Brussels volzet
di. 14-05-2024 10:00 - 12:00 Design Museum Brussels volzet
di. 28-05-2024 10:00 - 12:00 Design Museum Brussels volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reserveer via gekoppelde activiteit