Wezen

Door fABULEUS Action Zoo Humain / Maxime Walladi

© Clara Hermans

Theater Een wezen belandt per ongeluk in een niemandsland aan de achterkant van het theater: het startpunt van een avontuurlijke zoektocht met Alice in Wonderland-allures.

Tussen de oude decors zwerven figuren rond van wie jij nog nooit gehoord hebt, omdat ze geen rol spelen in onze verhalen: helden die van hun voetstuk zijn gevallen, onzichtbare toneelknechten, personages die vaak worden vergeten of weggestopt. Het startpunt van een avontuurlijke zoektocht met Alice in Wonderland-allures.


Maxime Waladi begon zijn traject als speler in de jongerenproducties Sueños (2009) en Kasimir & Karoline (2010) van fABULEUS. Nu werkt hij onder de vleugels van Inter:Action, het nieuwe-makerstraject van Action Zoo Humain, waar hij de solo Le Chicon maakte. Bij Action Zoo Humain speelde hij ook in Testament van een journalist. In Wezen deelt Maxime het podium met een achtjarig meisje.

Bij deze voorstelling hoort een voorbereidende workshop in de klas door Els Bruynseels.

Wat als je op niets lijkt…Niets herkenbaar.

Wat als je dan verbannen wordt naar het nergens, waar niets is.

Zou je dan toch iets kunnen worden?

Wie bepaald eigenlijk wat je wel of niet bent?

In deze voorbereiding op de voorstelling gaat Els op zoek naar eigen verhalen van de studenten en hoe die kunnen veranderen door ze vanuit een ander perspectief te benaderen. Hoe niets, nergens en een wezen juist heel grootse verhalen kunnen vertellen.

Credits

Concept & tekst Maxime Waladi, Anouk Friedli, Renée Goethijn en Raphaël Vandeweyer - Spel Maxime Waladi en afwisselend Lina Ciriaco Lima / Fran Hendrickx / Oona Platteeuw / Emma Kibet - Regie Renée Goethijn - Dramaturgie Raphaël Vandeweyer - Coaching Peter Anthonissen, Zouzou Ben Chikha en Chokri Ben Chikha - Licht & decor Sven Roofthooft - Kostuums Joke Van de Casteele - Muziekmontage Wouter Konings - Cocreatie fABULEUS en Action Zoo Humain (Inter:Action) - Coproductie Perpodium 
Met de steun van de stad Leuven, de stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid 
Met dank aan Ellis Meeusen, Laura Neyskens en Jan De Coster.

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar

Taalniveau:

Duur:

65 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 13-11-2023 13:30 - 14:35 ZINNEMA volzet