Kiddo

Door Zara Dwinger

Film
Een speelse en verrassende roadmovie vol filmische referenties over een familie die buiten de lijntjes kleurt.

Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang verloren moeder Karina haar plots meeneemt op een avontuurlijke roadtrip naar Polen. Tijdens de reis wordt Lu meegesleept in Karina’s Bonnie & Clyde-achtige fantasie. Maar de realiteit zit hen op de hielen en stelt de outlaws voor een keuze. Want hoe ver willen ze gaan om voor altijd bij elkaar te blijven?

 

KIDDO is de debuutfilm van Zara Dwinger, een Nederlandse regisseuse en schrijfster. In haar werk staan jonge mensen die hun plek in de wereld proberen te vinden steeds centraal.

 

Elk jaar brengen we een film in Cinema Palace voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. We proberen te focussen op een recente jeugdfilm met een boeiende thematiek. Dit jaar zoomen we in op familierelaties in al hun complexiteit. Na de film blijven de leerlingen nog even in de zaal en wacht hen een nagesprek met iemand van de cast. In de daaropvolgende dagen volgt nog een workshop met JEF.

Op deze pagina vind je de JEF in de klas lesmap en meer info over de film.

Aan deze film is een nagesprek met iemand van de cast en een filmworkshop verbonden.

Deze filmvertoningen in Cinema Palace kunnen enkel geboekt worden in combinatie met workshop. Inschrijvingen gebeuren via deze pagina.

Credits

Zara Dwinger  NL – 2023– 90 min. - Nederlands gesproken

Een project van N22 i.s.m. Cinema Palace en JEF.

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

120 minuten

Prijs:

€ 4.00 / leerling
€6 per leerling voor totaalpakket: inleiding + film + workshop. Dit traject wordt gefactureerd op basis van gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

aanmelden om te kunnen downloaden

Reservatie maken

Je kan niet rechtstreeks voor deze activiteit reserveren, dit gebeurt automatisch via een reservatie bij Kiddo - filmworkshop

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 13-11-2023 09:50 - 11:50 Cinema Palace 17 Reserveer via gekoppelde activiteit
di. 28-11-2023 09:50 - 11:50 Cinema Palace volzet
di. 16-04-2024 09:50 - 11:50 Cinema Palace 64 Reserveer via gekoppelde activiteit
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reserveer via gekoppelde activiteit