SYSTEM_D festival

Door Pianofabriek Citylab

© Sarah Lowie

Film + workshop Ontdek Brussel door de ogen van jonge Brusselse filmmakers die met veel verbeelding, humor, passie, talent en liefde vertellen over hun stad.

System_D is een tweejaarlijks festival voor jonge, eigenzinnige Brusselse filmmakers zonder formele opleiding. Ingezonden films komen van alle hoeken van de stad en in vele talen. Het festival heeft geen vormelijke vereisten, wat maakt voor een eclectische selectie films dat de meervoudigheid van de stad uitstraalt. Het is een festival van en voor Brusselaars, dat de “débrouille” viert en de vinger aan de pols houdt van wat er leeft in de stad. 

 

System_D is niet alleen een festival, maar vooral een spirit en een manier om jongeren te ondersteunen die zelf het woord nemen. Het festival neemt wat deze makers te zeggen hebben serieus en geeft hen een platform, maakt wat zij over hun stad vertellen bespreekbaar. Zo zijn er op het festival na elke vertoning levendige gesprekken tussen het publiek en de makers.  

 

 

Dit aanbod bestaat eruit een selectie films samengesteld naargelang de noden/vraag van de school. Eén of meerdere filmmakers kan vooraf of nadien in gesprek gaan met de leerlingen. Er kan gesproken worden over de filmpraktijk (hoe begin je eraan een film te maken?) en/of over thema’s die in de films aan bod komen.

Datum (voorjaar 2024) en duur van deze activiteit in overleg met de school te bespreken. 

Minimum aantal: 50 lln

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Taalniveau:

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 23-04-2024 13:30 - 15:00 De Kriekelaar 124 Log in om te kunnen reserveren