Odyssee

Door Froefroe

Theater Een theatervoorstelling over de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid. Naar een tekst van Michael De Cock.

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. (Velen stierven op het slagveld.) De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus, de man van duizend listen. Hij was het die deze oorlog won door zijn vondst met het houten paard. De Trojanen dachten zo dat ze een cadeau's van de goden kregen en rolden het paard binnen hun muren. 's Nachts kwamen Odysseus en zijn soldaten uit de buik van dat paard en ze openden de poorten zodat de Grieken Troje konden verslaan.
Poseidon, de god van de zee, was razend. Troje was zijn stad. Hij had die hoge muren en gouden daken gemaakt en nu had Odysseus zijn stad vernield. Woedend neemt hij wraak op Odysseus.

Odysseus is spoorloos.
Samen met zijn moeder verzint zijn zoontje Makos elke dag avonturen voor zijn vader. Zijn papa is een held en zal Poseidon verslaan. Eens komt hij thuis. Dat weet Makos zeker maar zijn mama, Penelope, heeft zo haar twijfels...

Het verhaal van Odysseus, vol varkens, goden, cyclopen en een zoon en een moeder, die tevergeefs wachten op zijn thuiskomst.
Over Odysseus, die wel een hele lange weg naar huis neemt.

Bij deze voorstelling hoort een omkaderende workshop vooraf in de klas gegeven. Alle info over deze workshop lees je hier

Credits

Tekst Michael De Cock (en cast) Regie Marc Maillard Cast Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Filip Peeters, Jotka Bauwens (dans), Danaë Bosmans (dans) Live muziek en composities Fien Van Der Aa (stagebegeleider Hanne Torfs) Techniek Jo Heijens (klank), Anton Leysen (licht), Gertjan Biasino (video) Kostuums Astrid Michaelis, Silke Debandt (stage) Artistieke medewerkers Froe-atelier decor, kostuums, video en poppen Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Jan Maillard, Patrick Maillard, Marc Maillard, Gert Dupont, Bruno Smeyers, Dries De Win, Martine De Kok, Koen Vanhoecke, Wim Bernaers e.a.

In coproductie met Per Podium
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling
workshop inbegrepen

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 30-11-2021 10:30 ZINNEMA 72 Reservaties zijn al afgesloten
di. 30-11-2021 13:30 ZINNEMA 200 Reservaties zijn al afgesloten