© Karolina Maruszak

Theater Bam! Pow pow! Wham! Zet je schrap om meegesleurd te worden in een wervelwind aan flitsende monologen, blinkende kostuums en theatrale gebaren. Aminata Demba en Aïcha Cissé treden in C.A.T.C.H. (Coalition Against Type Casting Horror) in de ring voor het gevecht van hun leven. In die ruimte die voor even van hen is, doen ze een poging om zich als zwarte actrices en vrouwen te bevrijden van de vele keurslijven die hen worden opgedrongen.

In regie van Frédérique Lecomte, met wie ze eerder samenwerkten voor hun doorbraakvoorstelling Dis-moi wie ik ben, gaan ze aan de slag met personages en scènes uit de theatergeschiedenis en de populaire cultuur. Thema’s als repertoire, representatie en rolmodellen worden op een lichtvoetige manier ondersteboven gehaald.

Demba en Cissé laten hun spierballen rollen en bundelen de krachten om zich te ontworstelen aan heersende mechanismen en denkpatronen, binnen de lijnen van de podiumkunsten en daarbuiten. 

 

Het duo verleidt je met Coalition Against Type Casting Horror (C.A.T.C.H.) om mee te gaan in hun ervaringen. Hierbij leggen ze genadeloos belangrijke kwesties bloot, in een bitterzoete voorstelling waar het spelplezier van afspat.

Bij deze voorstelling hoort een omkadering in klas.

De voorstelling heeft plaats in KVS BOX

Credits

CONCEPT & CREATIE Aminata Demba, Aïcha Cissé, Kristin Rogghe & Frédérique Lecomte SPEL Aminata Demba & Aïcha Cissé REGIE Frédérique Lecomte DRAMATURGIE  Kristin Rogghe & Ewout d'Hoore JUNIOR DRAMATURG Aurélie Disasi KOSTUUMS & SCENOGRAFIE Christine Moebers UITVOERING KOSTUUMS  Sylvie Thévenard COACH CATCH Marijs Boulogne TECHNIEK Gert Van Hyfte SPREIDING & TOURMANAGEMENT Saskia Liénard 

MET DANK AAN Jaouad Alloul, Josephine Dapaah, Sachli Gholamalizad, Sébastien Hendrickx, Carolina Maciel de França PRODUCTIE KVS COPRODUCTIE Perpodium MET DE STEUN VAN de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Taalniveau:

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 12-03-2024 14:00 - 15:00 KVS 100 Log in om te kunnen reserveren