© Sien Verstraete

Muziektheater Vijf acteurs en muzikanten zingen en spelen zich de ziel uit het lijf om het eiland Testerep boven water te houden, vechtend met een zingend, massief decor.

Ooit lag er voor de Belgische kust het eiland Testerep. Van Oostende aan de ene kant tot Westende aan de andere. Tot de mensen kwamen, het eiland bebouwden, de bomen kapten en het onvermijdelijk ten prooi gaven aan de golven. Oostende trok zich enkele honderden meters verder terug op de nieuwe kustlijn en het eiland verzonk voor eeuwig in de golven. Testerep is nu een fantoom, inclusief fantoompijn. Een metafoor voor hoe wij omgaan met de kwetsbare plek waarop wij nochtans moeten leven en het water dat altijd in beweging is.

 

TESTEREP is een totaal belevenis. Denk opera, met een groots beeld, veel muziek, zingende acteurs. De kans om scholieren stevig te laten voelen tot wat theater in staat is. 

In samenwerking met Bamm! (https://www.bamm.be)  krijgt elke school die dat wenst een avontuurlijk en spannend neventraject met workshops en speelse uitdagingen op school.

Credits

TEKST & REGIE: Koen Boesman - COMPOSITIE: Peter Spaepen - SPEL & MUZIEK: Frans Van der Aa, Yves De Pauw, Elisabeth De Loore, Jonas Steppe & Aline Goffin - DECOR & KOSTUUMS: Emilie Lauwers, Jana Roos, Yentl Demunter & Geert Jonkers - DRAMATURGIE: Sybrand Van der Werf - PRODUCTIE: Bram Braet

Doelgroep(en):

4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
vr. 24-03-2023 13:30 - 14:45 De Kriekelaar 180 Reservaties zijn al afgesloten